Bezienswaardigheden Sardinie

Sardinië

bezienswaardigheden sardinie

In het helderblauwe water van de Middellandse zee, ten westen van de laars van Italië ligt het mooie eiland Sardinië.

Wandel door de prachtige typisch Italiaanse straatjes van het Castelsardo. Tegelijkertijd beklim je ook zo de Torre di San Pancrazio te Cagliari. Eerst kan je hier de wandschilderingen  de geschiedenis van het rijke Sardijnse leven vertellen. Weliswaar zal je niet die eerste zijn die het ook overkomt. Aanvankelijk ging je alleen op vakantie, maar nu ook helemaal verliefd wordt op dit prachtige eiland. En met alles wat het te bieden heeft.

Een eiland vol historie en cultuur, met heerlijke eten en een prachtige natuur maakt het voor veel mensen de perfecte vakantiebestemming. Geef een bezoek aan de bruisende hoofdstad Cagliari of ga naar het historische Alghero. Bovendien hebben we de mooiste bezienswaardigheden van Sardinië voor je uitgezocht.

Voor velen is het onbekend. Maar het eiland Sardinie weet als geen ander oord het beste van zowel Italie als Spanje te vernenigen. Maar dat is helemaal niet zo gek. Aanvankelijk was Sardinie in het bezit van Spanje. Deze cultuur is nog steeds overal te vinden.  Het bijzondere is dat er in de plaats Alghero met een Catalaans dialect gesproken wordt.

Wie wil nou niet alles weten over de bezienswaardigheden Sardinie. Intussen  is er zoveel te doen op zoveel vlakken. Geniet van de eeuwenoude gebouwen in de buurt van Su Naraxi di Barumini. Daarna gooi je het het over een andere boeg en huur je een fiets en geniet je van al het moois dat het Asinara Park te bieden heeft.  

De bezienswaardigheden Sardinie zullen je werkelijk verrassen. En wat dacht je van de rijke Sardijnse keuken? Dit eiland is werkelijk het meest bourgondisch van alle italianen. 9 gangen is uiterst normaal en echt de kern van de cultuur.

We nemen je graag mee op reis naar Sardinië!

Scroll naar boven