Agriturismo Sardinie

tips sardinie agriturismo sardinie

Agriturismo Sardinie

Inhoud:


Heb je Sardinie op de planning staan om te bezoeken? En wil je een sfeervol en bourgondisch verblijf? Probeer dan eens een agriturismo Sardinie op het eiland. Je kan als vakantieganger dan overnachten bij de Italiaanse boer, waarbij het boerenbedrijf ook voor het toerisme wordt ingezet.

De term agriturismo mag alleen worden gebruikt als het boerenbedrijf nog in werking is. Geloof ons, een ervaring op zich! Want naast het feit dat je wat mee krijgt van het boeren leven, staat lekker eten ook vaak centraal. En dan met name de ingrediënten die je terug kunt vinden op die specifieke boerderij.

1. Wat is een agriturismo?

Misschien heb je de term agriturismo wel eens gehoord. Vooral in Italië en Zuid-Tirol komt de term vaak voor, maar misschien weet je niet precies wat ze hiermee bedoelen. Wij zijn er zeer enthousiast over en leggen het graag aan je uit.

Agriturismo is een Italiaanse benaming voor een boerderij waar naast landbouw of veeteelt ook iets aan toerisme wordt gedaan. Het is eigenlijk een combinatie van twee woorden: agricultuur en toerisme. In de jaren tachtig van de vorige eeuw kregen steeds meer Italiaanse boeren het financieel erg moeilijk om te blijven voortbestaan. Er gingen steeds meer boeren bedrijven ten onder. Dit kwam niet ten goede van de Italiaanse cultuur waar men veel waarde hecht aan kleinschalige productie van voedsel en familiebedrijven. Er werd daarom een oplossing bedacht, waarbij kleine boeren bedrijven meerdere inkomstenbronnen kregen en konden voortbestaan.

Vooral Toscane staat in Italie bekend om de vele agriturismo plekken die je kunt vinden. Maar ook Sardinie heeft een paar mooie pareltjes. Op de meeste plekken kun je naast het ervaren van het boeren leven ook eigen gemaakte producten kopen en proeven, zoals wijn, olijfolie en honing.

tips sardinie agriturismo sardinie

2. Kenmerken van Agriturismo Sardinie

Er zijn verschillende vormen van agriturismo, dit zien we ook in Sardinie. Van een eenvoudige vorm van een slaapkamer voor toeristen bij de boer tot luxe verblijven met zwembad en airconditioning. De authentieke Italiaanse stijl zien we vaak terugkomen op al deze locaties.

Nergens in Italië vind je zulke mooie hagelwitte stranden als op Sardinie. Een rotsachtige kustlijn in combinatie met een helderblauwe zee maakt dit tot een heerlijke vakantieplek. Maar ook het platteland van Sardinie is rustgevend. Met name bij een agriturismo, waar je het authentieke en landelijke leven kan ervaren. Tijdens je verblijf op een agriturismo heb je de kans op pure streekgerechten en lokale wijnen te proeven. Of maak een lange wandeling over het land of wijngaard.

3. Tips voor Agriturismo Sardinie

Je bent vast niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Ben je op zoek naar een mooi agriresidence in Sardinie? Dan zit je hier goed. We hebben een paar fantastische tips voor je, die zeker een bezoek waard zijn als je verblijft in Sardinie.

3.1 Agriresidence Mamuntanas – Alghero

Een persoonlijk favoriet van agriturismo in Sardinie is Agriresidence Mamuntanas een accommodatie met een ideale ligging. Op slechts vijf kilometer afstand van Alghero en de kust biedt deze agriturismo studio’s en tweekamerappartementen. Het ligt op een veertien hectare tuinbouwbedrijf waar allemaal soorten groenten worden verbouwd. Er is een restaurant bij dit verblijf waar deze groenten zijn verwerkt in typische Sardijnse gerechten.

3.2 Country House Sa Mandracchina - Alghero

Wil je op een eco-vriendelijke manier reizen en genieten van Sardinie? Dan is de Country House Sa Mandracchina een aanrader. Nabij de stad Alghero, dichtbij de kust en mooie stranden. Dit verblijf onderscheid zich door echte professionaliteit, dit is van een niveau dat we nog niet veel hebben gezien op Sardinie. De keuken bestaat grotendeels uit zelfgemaakte producten; van pasta tot kazen en desserts. Een locatie welke aan te bevelen is voor stellen, maar ook voor gezinnen met kinderen.

3.3 Agriturismo Cuccuru Aio - Ortisano

Ben je op zoek naar een op en top agriturismo; een landgoed omgeven door stilte en natuur? Dan past Agriturismo Cuccuru Aio goed op jouw wensenlijstje. Het is een echt familiebedrijf met een goed werkende boerderij. Er worden diverse gewassen verbouwd, maar ze hebben ook erg veel olijfbomen. Ook lopen er veel dieren rond, zoals kippen en varkens. Maar ook paarden en ezels kun je tegen komen. Wat er op tafel komt zijn zelfgemaakte jams, salami en natuurlijk hun eigen olijfolie. Het Agriturismo Cuccuru Aio ligt in de buurt van Ortisano.

3.4 Agriturismo La Quercia - Arbus

Wil je een nacht onder de sterrenhemel doorbrengen? Dan is dit mooie Agriturismo La Quercia zeker de moeite waard om te bezoeken. De heldere nachten geven een fantastisch zicht in de nacht. In het zuidwesten van Sardinie kijk je van de ene kant van de boerderij uit op de berg Arcuentu en aan de andere kant richting de kust. Met een zwembad en een restaurant is deze agriturismo helemaal compleet.

 

tips sardinie agriturismo
Foto door Los Muertos Crew via Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven