Golf Sardinie

tips sardinie golf sardinie

Golf Sardinie

Inhoud:


Langs de sprookjesachtige kust van Sardinie golfen, dat is voor veel golfliefhebbers een droom! Met de helderblauwe zee op de achtergrond vormt de groene golfbaan een prachtig contrast. Ondertussen kijk je uit op indrukwekkende gebergten, terwijl jij je geliefde sport beoefend.

Ga je binnenkort op vakantie naar dit mooie eiland? En wil je weten waar je de beste golfbanen van Sardinie vindt? Lees dan zeker verder.

1. Golf klimaat Sardinie

Het klimaat van Sardinie is door het jaar heen erg goed voor wie van golfen houdt. De in totaal vijf golfbanen die verspreid zijn over het eiland worden omheind met duinen of bossen. De combinatie van zon, prachtige natuur en uitgestrekte landschappen maken golfen op Sardinie tot een bijzondere ervaring. De maanden juli en augustus kunnen wel voor oplopende temperaturen zorgen, zo rond de dertig graden. Indien je dicht bij de kustlijn bent, vang je vaak nog een fijn briesje. Maar zonder deze wind kan het behoorlijk warm zijn. In de maanden april tot en met juni en september tot en met november zijn er aangenamere temperaturen, zo tussen de twintig en vijfentwintig graden. Perfect weer om te golfen.

tips sardinie golf sardinie

2. Locatie voor golf Sardinie

Zoals eerder al genoemd zijn er in totaal vijf golfbanen te vinden in Sardinie. In de provincie Cagliari zijn er twee golfbanen. De eerste ligt aan de kust, ten zuiden van de stad Cagliari in de plaats Santa Margherita di Pula. De andere golfbaan ligt ten noorden van Cagliari, in Villasimius.

In de provincie Nuoro vinden we de derde golfbaan, vlakbij de kust in San Teodoro. In Narbolia (Oristano) vinden we de vierde golfbaan. Dit is de enige golfbaan die niet dichtbij de kust is gelegen. Ben je op zoek naar een echte jetset golfbaan? Neem dan een kijkje op het exclusieve Porto Cervo in Sardinie. Informatie over deze verschillende golfbanen hebben we voor je op een rijtje gezet.

2.1 Is Molas Golf Club – Santa Margherita di Pula

Deze golfbaan is gelegen dichtbij de hoofdstad van Sardinie; Cagliari. Het beschikt over 18 holes par 72, met een lengte van 6383 meter. Dit is dan ook direct de grootste golfbaan van Sardinie. Gelegen in de heuvels, vlakbij de zee is deze golfbaan het hele jaar door geliefd bij veel mensen. Check hier de golfbaan.

2.2 Tanka Golf Club - Villasimius

In 2007 is de Tanka Golf Club door ‘World of Golf’ uitgeroepen tot beste nieuwe golfbaan van Italië. Met een grote van 40 hectare en een lengte van 5418 meter is dit een prachtige golfbaan met in totaal 18 holes par 70. Op één uur rijden met de auto vanaf Cagliari. Neem alvast een kijkje op de golfbaan met deze video.

2.3 Golf Club Puntaldia - San Teodoro

Vanaf de toeristische trekpleister San Teodoro vinden we op tien kilometer afstand de golfbaan: Golf Club Puntaldia. Ook vanaf Olbia is deze golfbaan goed te bereiken, binnen dertig minuten ben je er. Sinds 1990 is de golfbaan geopend, het is de kleinste golfbaan van Sardinie. De baan heeft 9 holes par 30 en een totale lengte van 1832 meter. Houdt er rekening mee dat deze golfbaan niet het hele jaar open is, maar van begin maart tot en met eind september. Wil je deze golfclub bekijken? Check dan hier de film van baan.

2.4 Is Arenas Golf Club - Narbolia

Zoals eerder al genoemd ligt Is Arenas Golf Club als enige golfbaan van Sardinie niet aan zee. Het behoort wel tot een van de grootste golfbanen van het eiland met 6327 meter. Met zijn 18 holes par 72 en 40 overdekte afslagplaatsen heeft deze golfbaan een plek in de top 10 van beste golfbanen van Italië gescoord. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan hier alvast een kijkje op deze baan.

2.5 Pevero Golf Club - Porto Cervo

Vlakbij het exclusieve Porte Cervo vinden we Pervo Golf Club, in het echte jetset omgeving van Sardinie. Deze golfbaan heeft een panoramisch uitzicht over Costa Smeralda en bestaat al sinds 1972. Je kunt bij deze club alles huren, van golfkarretjes tot schoenen. Handig voor als je met het vliegtuig naar het eiland komt. De golfbaan heeft 18 holes par 72 en een totale lengte van 6107 meter. Vanuit de drone is deze prachtige golfbaan vast gelegd, klik hier voor het filmpje.

3. Golfhotels Sardinie

Uiteraard speelt de hospitality goed in op het aanbod van golfclubs op Sardinie. Wil je meerdere dagen of weken genieten van golfen? Boek dan een golfhotel. Er zijn meerdere golfresorts op het eiland te vinden, waarbij je geen reistijd meer hebt naar de baan. Na een ontspannen golfdag kun je aansluitend genieten van bijvoorbeeld een duik in het zwembad of een heerlijk diner in het restaurant. Voor de echte golfliefhebber een ultieme manier van vakantie vieren.

tips sardinie golf sardinie
Foto door 10 Star via Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven