Klimaat Sardinie

klimaat sardinie

Klimaat Sardinie

Inhoud:


Ben je van plan om binnenkort naar Sardinie te gaan? Dan wil je waarschijnlijk wel wat meer over het klimaat te weten komen.

Sardinie is een Italiaans eiland, gelegen in de Middellandse Zee. De hoofdstad van het prachtige eiland is Cagliari. Andere bekende en veel bezochte plaatsen zijn Olbia, Nuoro en Oristano.

Dankzij de vele havens die Sardinie heeft en de ligging in de Middellandse Zee, kent het een indrukwekkende geschiedenis van veroveraars en plunderingen. Deze rijke geschiedenis vindt je overal op het eiland terug, samen met architectonische hoogstandjes van de Grieken en Romeinen.

Sardinie is meer dan 24.000 km2 groot en is na Sicilie het grootste eiland van de Middellandse Zee. Je vindt er diverse gebergten, zoals het Capoterragegebergte, nabij Cagliari.

bosa sardinie

Klimaat Sardinie

Sardinie kent een subtropisch, mediterraan klimaat. Het heeft daardoor warme zomers en milde winters. Op de hoge bergtoppen in het binnenland valt wel eens sneeuw, maar dit treft alleen de hoger gelegen toppen. De zee komt vrijwel altijd uit zee en de mistral (vanuit Zuid-Frankrijk) en kan enkele dagen aanhouden.

Van het begin en aan het einde van de zomer ligt de gemiddelde temperatuur op Sardinie rond de 17 graden. In het hoogseizoen kun je een gemiddelde temperatuur van 22 graden verwachten. Augustus is de warmte maand van het jaar, waarbij de teller regelmatig de 30 graden aantikt. Een briesje, nabij de kust zorgt ervoor dat het aangenaam blijft.

Langs de kust zal je in de zomer geen regen hoeven te verwachten. Zo valt er in de maand juli bijvoorbeeld maar 2 millimeter neerslag, terwijl we in Nederland wel aan zo’n 63 millimeter zitten. De zon schijnt er ook circa 12 uur per dag, ideaal om je zonvakantie te vieren aan de mooiste stranden.

In de winter blijft het gemiddeld zo’n 13 graden. Daardoor is het nooit echt koud, maar er kan wel een kille en sterke wind waaien. Deze wind waait van september tot en met april over het eiland. De winters zijn relatief droog. Er valt wel meer regen dan in de zomermaanden, waarbij de maand november als natste maand wordt gerekend. Er valt dan circa 39 millimeter aan neerslag.

Beste reistijd Sardinie

Wil je een zonnige vakantie vieren op Sardinie, dan kun je in hartje zomer prima vertoeven op het eiland. Houdt er wel rekening mee dat de temperatuur in de steden erg hoog kan oplopen. Met name de kustgebieden zijn dan erg geliefd, voor zowel vakantiegangers als locals.

Ga je naar Sardinie voor de cultuur en bezienswaardigheden? Dan raden we je aan om laat in het voorjaar of de maand september hiervoor te reserveren. De temperatuur is dan nog steeds heel aangenaam en zomers, maar net iets koeler.

Samenvatting klimaat Sardinie:

  • Warmste maand is Augustus
  • Droogste maand is Juli
  • Meeste zonuren is Juli
  • Meeste neerslag is Oktober
  • Hoogste dagtemperatuur is Augustus
  • Koelste maand is Januari

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jouw trip naar Sardinie? Check dan eens onze auto-rondreis, fietsroutes of agriturismo. Ook hebben we alle informatie omtrent je reis er naar toe. Ga je per vliegtuig of met de auto? Lees hier alles over.

klimaat sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven