Last minute Sardinie | Checklist bezienswaardigheden

last minute sardinie

Last minute Sardinie | Checklist bezienswaardigheden

Inhoud:


Wil je een last minute Sardinie boeken? Maar heb je geen tijd om uit te zoeken wat er allemaal te beleven is op Sardinie? Laat je dan inspireren door onze checklist; vol met bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Maar ook met tips over de cultuur, het klimaat en waar je lekker kunt eten.

Waarom naar Sardinie op vakantie?

Dat Sardinie een populaire vakantiebestemming is voor velen is niet zo vreemd. Het Italiaanse eiland heeft namelijk een mooie kustlijn, prachtige stranden en natuur en natuurlijk lekker eten. Maar ook de aangename temperaturen spelen een belangrijke rol voor velen.

Vanaf Nederland vlieg je in twee uur al naar Sardinie. Dat maakt het eiland nóg aantrekkelijker voor velen. Van een stedentrip tot een mooie autorondreis, Sardinie is erg geliefd!

Cagliari

Bezoek de hoofdstad van Sardinie: Cagliari. Deze grote stad heeft een prachtig centrum, waar je nog de echte oudheid kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Amfitheater of Villa di Tigellio. Of de eeuwenoude Romaanse kerk Santo Sarturnino. Het oude centrum (Castello) ligt op een heuvel. Je kunt dit gelukkig eenvoudig bereiken door de vele openbare liften die je er naartoe brengen. En bovenop de heuvel geniet je natuurlijk van het fantastische uitzicht over de stad en de Golf van Cagliari.

tips sardinie palau

De stranden van Sardinie

Het eiland heeft een schat aan mooie stranden met wit zand en een helderblauwe zee. Waan jezelf op een tropisch eiland en ontdek de mooiste stranden. Onze absolute favoriet is Capo Coda Cavallo. Het witte zandstrand geeft je een mooi uitzicht op het Tavolara gebergte en is geschikt om te snorkelen. Of maak een zwemtochtje naar het nabij gelegen onbewoonde eiland.

Culinair Sardinie

Natuurlijk ga je op Sardinie ook lekker culinair eten en drinken. Van vlees tot vis, en van brood tot wijn, alles is smaakvol bereid. Probeer eens een ‘a carraxiu’. Dit is een ouderwetse manier van eten bereiden, waarbij een diepe kuil wordt gegraven. Jeneverbessen, olijftakken en rozemarijn worden gebruikt als bekleding. Een lam of geit wordt erin bereid met daarbovenop een laagje grond. Daar bovenop wordt het vuur gestookt.

Maar je vindt natuurlijk ook lekkere pasta gerechten en bijzondere kazen. Zoals een gevulde pasta culingiones; dit is ravioli gevuld met pecorino, aardappelpuree, varkensreuzel en lamsgehakt.

En last but not least is natuurlijk Dolce aan de beurt; oftewel de toetjes. Je ziet veel Arabische invloeden terug in de Sardijnse keuken, met name bij de desserts. Ciambelle, een plat zoet koekje met marmelade is een voorbeeld hiervan. Om te smullen!

10 redenen waarom Sardinie een top vakantiebestemming is:

  • Je vindt er de lekkerste Italiaanse wijnen;
  • Je drinkt er de lekkerste (en écht originele) Italiaanse scroppino’s;
  • Lokale gerechten die de moeite waard zijn om te proeven;
  • De indrukwekkende grotten van Neptunus, je kijkt je ogen uit!;
  • Het modieuze en luxe shoppen in winkels zoals Gucci en Chanel;
  • Lekker fietsen over dit prachtige eiland met zijn ongerepte natuur;
  • Je vindt er parelwitte stranden en een azuurblauwe zee, perfect om in te zwemmen, surfen, duiken en snorkelen;
  • Je spot er nog wilde flamingo’s op het strand;
  • De eeuwenoude cultuur in diverse steden;
  • Het bruist van de levendigheid, van restaurants tot live muziek en festivals.

Kortom, wij zijn groot fan van Sardinie, jij ook?

 

last minute sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven