Met de auto naar Sardinie

tips sardinie

Met de auto naar Sardinie

Inhoud:


“Kun je met de auto naar Sardinie?” Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Vandaar ook dat we graag dit artikel met je delen, zodat we met veel mensen dit antwoord kunnen delen.

Jaarlijks zijn er veel Nederlanders die Italië bezoeken. Naast de mooie natuur, historische cultuur en natuurlijk de Italiaanse keuken is het een veelzijdig land. Maar wil je tijdens je trip in Italië ook het eiland Sardinie bezoeken, kan je daar dan met de auto komen?

Yes, you can! Met de auto naar Sardinie is mogelijk!

Zo, dat was een kort artikel. We hebben bij deze je vraag beantwoord 😉 Maar zoals je van ons gewend bent gaan we hier natuurlijk nog wat dieper op in. Want hoe kom je op het eiland Sardinie met de auto, hoe lang duurt deze reis en wat is de beste route? Allemaal vragen die we voor je gaan beantwoorden. Maar ook waarom het de moeite waard is om naar Sardinie af te reizen.

met de auto naar sardinie

Sardinie, een tropische vakantiebestemming

Sardinie is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Als één na grootste eiland van Italië is het net iets kleiner dan Nederland. Er zijn vijf provincies op het eiland en er wonen in totaal 1,6 miljoen Sardijnen. Sardinie heeft een aantal rotsachtige eilanden rondom het grote eiland heen liggen. Dit maakt met name de kustlijn een prachtige vakantiebestemming. Sommige van deze kleine eilandjes zijn bewoond, maar er zijn er ook nog steeds een aantal die volledig ongerept zijn. Sardinie wordt door haar klimaat ook vaak gezien als een Caribische vakantiebestemming. Er zijn veel stranden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken, maar vergeet ook het lekkere Sardijnse eten niet!

De hoofdstad van Sardinie is Cagliari. Deze stad ligt ten zuiden van Sardinie en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Met een fijne variatie van cultuur, bruisende barretjes en restaurants, heb je ook een heerlijk lang stadsstrand waar je zelfs flamingo’s kunt spotten!

Hoe reis je met de auto naar Sardinie?

Wil je met je eigen auto naar Sardinie afreizen? Dan is dit goed te doen. Vele Nederlanders zijn je al voorgegaan, al dan niet met caravan of camper. Wel is het goed om rekening te houden dat je met de auto een oversteek over de Middellandse Zee moet maken. Er gaan dagelijks meerdere ferry’s van het vaste land van Italië naar Sardinie. Maar ook vanaf Frankrijk kun je een overtocht naar Sardinie maken. Wil je meer weten over de veerboot naar Sardinie? Lees hier verder.

Het grote voordeel van met de auto naar Sardinie.

Vrijheid! Dat is toch wel het grootste voordeel als je met de auto naar Sardinie afreist. Dit grote eiland heeft ontzettend veel mooie plekken die je kunt bezoeken. Ben je met je eigen auto, dan reis je eenvoudig van A naar B. Zeker buiten het hoogseizoen is het prettig om met je eigen auto het eiland te verkennen. Het openbaar vervoer is in die periode wat beperkter en ook rijden er nauwelijks taxi’s. Zie je het niet zitten om helemaal vanaf Nederland naar Sardinie te reizen met de auto? Dan kun je ook eventueel met het vliegtuig naar Sardinie en vanaf daar een auto huren.

Houdt er wel rekening mee dat je tijdens drukke vakantieperiodes wel de ferry moet reserveren. Zo hebben de meeste Italianen in de zomerperiode ook vakantie. En ook voor hen is Sardinie een favoriet vakantiebestemming. Ben je benieuwd naar welke autorondreizen je door Sardinie kunt maken? Lees hier onze tips!

Nog meer tips voor je autoreis naar Sardinie:

  • Houdt rekening met de tijden waarop de ferry’s vertrekken. Deze variëren nogal namelijk. Ook ’s nachts varen er boten. Wist je dat er ook nachtboten zijn, waar je kunt overnachten in een hut? Op die manier maak je jouw reis relaxt en kun je uitrusten van de reis. Ook bespaar je op hotelkosten.
  • Houdt rekening met je eindbestemming versus de haven waarop je aankomt met de boot. Liggen deze een beetje dicht bij elkaar? Hier kun je veel tijd (en extra kosten) mee besparen.
  • Reis je met een caravan (of aanhanger)? Controleer dan de maatvoering, zodat je onaangename verrassingen kunt voorkomen. Niet elke ferry staat alle caravans etc. toe.
  • Reis je via Zwitserland? Regel dan een snelwegvignet.
  • Ga goed voorbereid op reis. Denk aan je paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs, zorgverzekering, auto verzekering etc.
tips sardinie porto pollo palau

Ben je benieuwd wat je allemaal kunt beleven op Sardinie? Bekijk dan alle bezienswaardigheden van dit prachtige eiland! En heb je nog leuke tips voor ons? Laat dan een berichtje achter bij reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven