Met de boot naar Sardinie

Heb je het plan om met de boot naar Sardinie te gaan? Goeie keuze! Dit prachtige eiland, vol met mooie stranden en goede restaurantjes ligt niet aan het vaste land. Wil je met je eigen auto naar dit eiland toe, dan heb je een boot nodig om je er heen te brengen. Gelukkig zijn er meerdere veerdiensten die je op Sardinie kunnen brengen.

Boot naar Sardinie, via welke route?

De Moby Lines is een vervoerder die van een van de vijf havens op Sardinie vertrekt. Wel zo handig als je zoekt welke veerdienst jij het beste kunt nemen. Het gaat om de onderstaande routes va deze ferrymaatschappij.

Van Olbia en weer terug:

 • Livorno – Olbia & Olbia – Livorno
 • Genua – Olbia & Genua – Olbia
 • Genua – Porto Torres & Genua – Porto Torres
 • Civitavecchia – Olbia en Olbia – Civitavecchia
 • Piombino – Golfo Aranci & Golfo Aranci – Piombino
 • Piombino – Olbia & Olbia – Piombino

Tip: het nieuwe vaarschema van Moby Lines voor het nieuwe seizoen wordt jaarlijks in november bekend gemaakt. Vanaf dan kun je ook weer nieuwe overtochten boeken.

Er zijn meerdere opties om naar Sardinie de overtocht te maken, dit hoeft niet alleen via Italiaanse grond. Je kan ook vanaf bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk de bootreis maken.

Veerdienstmaatschappijen

Er zijn verschillende veerdienstmaatschappijen die van en naar Sardinie varen. Een aantal namen hiervan zijn Grimaldi Lines, Tirrenia, Grande Navi Veloci, Corsica Sardinia en Ferries.

De prijzen voor de overtocht zijn divers en afhankelijk van de datum waarop je gebruik wilt maken van hun diensten. Niet elke maatschappij vaart elke dag. Ook verschillen de reistijden van elkaar. Zo heb je de keuze om een snelle overtocht te maken of een bootreis waar een overnachting bij hoort.

boot naar sardinie

Vanuit Frankrijk naar Sardinie

Er zijn meerdere Franse locaties waar vandaan je de overtocht naar Sardinie kunt maken. Dit zijn de havens van Marseille, Nice en Toulon. Maar ook vanaf het eiland Corsica kun je de oversteek maken. Zowel vanuit Toulon en Marseille gaan er veel nachtboten. Vanaf Nice wordt er meer overdag gevaren, dit is ook de kortste overtocht vanuit Frankrijk naar Sardinie.

boot naar sardinie

Boottocht met overnachting

In sommige gevallen is het erg prettig om de overtocht naar Sardinie met een nachtboot te maken. Met je eigen hut op de boot, waar je ook kunt douchen en eten heb je een ontspannen overtocht. Lekker als je met kinderen onderweg bent.

Kosten boottocht Sardinie

Je kan in veel gevallen kosten besparen door slim te kiezen voor je overtocht. De prijzen voor een boottocht in het weekend liggen bijvoorbeeld hoger dan wanneer je doordeweeks reist. Ook kun je besparen door de prijzen van maatschappijen met elkaar te vergelijken. Je hoeft namelijk niet perse met dezelfde maatschappij zowel de heen- als terugreis te varen. Check wel vooraf even de regels, want niet elke maatschappij hanteert dezelfde regels m.b.t. bijvoorbeeld aanhangers.

Tips voor je bootreis naar Sardinie

 • Let niet alleen op prijs en duur van de overtocht, maar ook op de aankomstplaats. Ligt deze in de buurt van je eindbestemming? Sardinie is groot, de moeite waard om hier rekening mee te houden.
 • Stippel je reis slim uit en bespaar jezelf tijd. Door bijvoorbeeld te kiezen om ’s nachts met de boot te reizen, win je in reistijd. Maar ook op kosten van een hotelovernachting.
 • Niet bij elke veerdienstmaatschappij mag er een aanhanger of caravan mee op de boot. Heb je deze wel bij je, check dan goed met welke maatschappij je kunt meevaren. Geef dit ook aan bij je reservering.
 • Rij je via Zwitserland, vergeet dan je vignet niet. Deze heb je nodig om op de snelwegen te mogen rijden.
 • In het weekend is een bootreis duurder dan doordeweeks. Soms ben je financieel voordeliger uit als je ver vooraf al boekt.
 • Je kan de heen- en terugreis los van elkaar boeken. Dit is bijvoorbeeld handig als je vanaf een andere vertrek- en aankomsthaven wilt vertrekken.

En dan ben je gearriveerd op Sardinie! Na dit mooie avontuur op de vervolg je jouw vakantie. Ben je benieuwd naar onze tips voor een autorondreis of mooie wandeltocht? Lees dan snel verder! En geniet van een heerlijke vakantie op het prachtige eiland Sardinie!

boot naar sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven