De 5 mooiste plekken op Sardinië!

Mooiste plekken Sardinie

De 5 mooiste plekken op Sardinië!

Inhoud:


Ben je van plan om binnenkort naar Sardinie op vakantie te gaan? Dan wil je natuurlijk de mooiste plekken Sardinie niet overslaan. We hebben daarom een compact lijstje voor je samengesteld, zodat jij alle hoogtepunten van dit prachtige Italiaanse eiland kan meemaken!

Heb je kort of lang de tijd? En ben je van plan om het hele eiland te bezoeken of een deel? De mooiste spots van Sardinie die we voor je hebben samengesteld liggen verspreid over het hele eiland. Bekijk daarom welke het beste aansluit op jouw route.

#1 Mooiste plekken Sardinie: Capo Coda Cavallo

Ben je een strand liefhebber? Dan mag je Capo Coda Cavallo zeker niet overslaan! In het Nederlands wordt dit strand ook wel Kaap Paardenstaart genoemd. Deze plek toont je een prachtig wit zandstrand waarbij je een fenomenaal uitzicht hebt op het Tavolara gebergte. En natuurlijk de helderblauwe zee! Je waant je in Capo Coda Cavallo echt op een tropisch paradijs.

Je kunt hier goed snorkelen of een zwemtochtje maken. Vlakbij de kust ligt een onbewoond eiland waar je naartoe kunt zwemmen. Ook is er aan de baai een kindvriendelijk strand te vinden. Dankzij het mediterrane klimaat heb je op deze plek zomers warme temperaturen en kent het ook zachte winters.

Lees hier al onze tips voor de mooiste stranden van Sardinie.

tips sardinie fietsen sardinie

#2 Mooiste plekken van Sardinie: La Maddalena archipel

Een van onze favoriete plekken van Sardinie en zeker de moeite waard om op je vakantieplanning te zetten. Dat is namelijk het eilandhoppen bij de La Maddalena archipel. Vlakbij Costa Smeralde, aan de Noordoostkust van het eiland vindt je verschillende plekken om de overtocht naar de La Maddalena archipel te maken. Je kan kiezen voor een begeleidende tour, maar ook met je eigen (huur)auto deze eilandengroep verkennen.

#3 Mooiste plekken van Sardinie: Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinie en heeft vele gezichten. Deze middelgrote stad zit vol met oude architectuur en mooie bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het oude centrum Castello, waar je het paleis van de provinciale overheid (Palazzo Regio) kunt bezoeken. Of dompel je onder in het Sardijns archeologisch museum waar je allerlei oudheden van Cagliari kunt bewonderen. Geniet van het mooie uitzocht over de stad en de Golf van Cagliari vanaf de top van de heuvel, middenin de stad.

Lees hier alles over Cagliari en combineer je bezoek met de leukste bezienswaardigheden van de stad.

#4 Mooiste plekken van Sardinie: Havenstad Palau

In het noordelijkste deel van Sardinie vind je een prachtig kustdorpje; Palau. Het staat bekend om de Monte Canu, dit is een bergtop, maar je treft er ook mooie stranden en natuurlijk de smaakvolle Sardeinse keuken! Vanaf de haven van Palau maak je ook eenvoudig een boottocht naar de La Maddalena Archipel.

Lees hier alles over de havenstad Palau.

#5 Mooiste plekken van Sardinie: Costa Smeralda

Eén van de meest toeristische en bekendste plekken van Sardinie is Costa Smeralda. En dat is ook niet voor niets, vandaar dat we deze plek in onze top 5 willen meenemen. Je vind er namelijk leuke en gezellige plaatsjes, maar ook mooie stranden. Bezoek bijvoorbeeld Porto Cervo, wat erg veel weg heeft van St. Tropez. Of ga naar het strand van Capriccioli, waar je veel eettentjes zal aantreffen. Wil je liever een fijn zandstrand met ondiep zeewater? Dan kun je Baia Sardinia bezoeken.

Naast alle mooie plekken van Sardinie zijn er ook heel veel toffe activiteiten te beleven. Wist je dat je bijvoorbeeld hele mooie fietsroutes hebt over het eiland? Of dat je Sardinie ook als stedentrip kunt bezoeken. Kom je met de auto naar het eiland, dan kun je ook een interessante autorondreis maken waarbij je alle highlights van Sardinie kan bewonderen.

Mooiste plekken Sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven