Sardinië voor beginners

Sardinië voor beginners

Inhoud:


Ben je op zoek naar dé perfecte vakantiebestemming in Europa? Dan zit je op het Italiaanse eiland Sardinië helemaal goed! We nemen je mee in ons blog over Sardinië voor beginners. Met alle tips over hagelwitte stranden, de gezelligste stadjes, cultuur en lekker eten.

Maar natuurlijk vergeten we de praktische tips ook niet. We geven je graag alle informatie zodat jij het beste uit jouw vakantie naar Sardinië kunt halen!

Waar begin je jouw vakantie voor Sardinië voor beginners?

Het prachtige eiland Sardinië ligt op ongeveer 2 uur vliegen vanaf Schiphol. Je kunt je reis daarom beginnen met een vlucht boeken of het uitzoeken van een pakketreis. Maar waar begin je? Sardinië beschikt over 3 verschillende luchthavens: Alghero, Olbia en Cagliari. Bekijk daarom eerst in welke omgeving jij je reis wilt beginnen, zodat je het vliegveld daarop kunt laten aansluiten.

Check ook de prijs van het vliegticket, want deze kunnen flink verschillen tussen de luchthavens. Zo is onze ervaring dat het erg leuk is om op het ene vliegveld te landen, met een huurauto het eiland te verkennen en via een ander vliegveld aan de terugreis te beginnen. We laten de heen- en terugvlucht voornamelijk afhangen van de prijzen voor de vliegticket. Zo kun je veel geld besparen!

Hoe groot is het eiland Sardinië?

Vergeet niet dat Sardinie geen Texel is. Het eiland is namelijk erg groot! Wil je het hele eiland verkennen? Dan heb je aan een weekje vakantie niet genoeg. Het eiland is te vergelijken met een gebied als België, probeer daarom niet in een te korte tijd alles te willen zien.

We hebben verschillende autorondreizen voor je uitgezocht, welke zeker de moeite waard zijn om te ondernemen. Maar je kan ook al fietsend het eiland verkennen. De relaxte sfeer van de cultuur en de mensen geven je echt een vakantiegevoel. De afwisseling tussen steden, lekker eten en prachtige stranden, zijn zeker de moeite waard om een mooie tijd te hebben!

De beste reistijd naar Sardinie

Het klimaat op Sardinië is subtropisch, ook wel mediterraan genoemd. In de zomer kan daardoor de temperatuur flink oplopen en kent het milde winters. Ons advies is om de maanden juli en augustus Sardinie te vermijden, tenzij je echt van een hete zomer houdt. Met name binnenin de steden kan de temperatuur flink stijgen, zoek daarom liever een plekje langs de kustlijn.

De beste reistijd naar Sardinië is mei tot en met juni of september tot en met oktober. De temperatuur schommelt dan tussen de 20 en 27 graden. Maar ook qua drukte op het eiland is het in deze periode goed te doen. De prijzen voor overnachtingen, vliegen en een huurauto liggen buiten het hoogseizoen (juli en augustus) ook lager.

De maand augustus is de drukste maand op Sardinië. Naast alle ‘import’ toeristen, hebben de Italianen zelf ook vakantie. De stranden zijn in deze maand afgeladen vol en veel hotels zijn volgeboekt. Ook is het erg lastig om een huurauto of huurfiets te regelen, als je deze niet vooraf hebt gereserveerd. Wil je wel in deze maand naar Sardinië? Regel dan alles vooraf goed.

Sardinië voor beginners: bezienswaardigheden

Nog nooit op Sardinië geweest, maar wil je wel de beste tips voor bezienswaardigheden die je gezien en beleefd moet hebben? Hier komen onze tips. Ben je namelijk een groot fan van prachtige witte stranden met een azuurblauwe zee? Dan zit je op Sardinië goed! Bezoek Capo Coda Cavallo, San Teodoro of de Golf van Orosei.

Neem een bezoekje aan de eeuwenoude stad Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Een stad met vele gezichten; van overblijfselen uit de Romeinse tijd tot prachtige uitzichten op de zee. Het oude centrum ligt op een heuvel in de stad en heeft één van de oudste middeleeuwse heiligdommen van de wereld: de Romaanse kerk Santo Saturnino.

Wil je liever al fietsend het eiland verkennen? Ook dat is zeker een aanrader. Er zijn verschillende plekken waar je allerlei fietsen kunt huren, van mountainbike tot elektrische fiets. De prachtige routes die je op Komoot kunt vinden leiden je door heuvels en bergen en door uitgestrekte landschappen. Fiets langs de kustlijn of ontdek kleine gezellige vissersdorpjes. Beleef Sardinië op de fiets!

Eilandhoppen op de La Maddalena archipel; perfect voor Sardinië voor beginners

Onze favoriete tip welke je zeker niet mag missen als je naar Sardinie op vakantie gaat. Dat is namelijk het eilandhoppen bij de La Maddalena archipel. Aan de Noordoostkust van het eiland, vlakbij Costa Smeralda vindt je de overtocht voor de La Maddalena archipel. Er zijn verschillende begeleidende tours te vinden, maar je kan ook met je eigen (huur)auto de eilandengroep verkennen.

Houdt deze site in de gaten voor nog meer tips voor Sardinië voor beginners

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven