Veerboot Sardinie: wat is de beste route?

veerboot sardinie

Veerboot Sardinie

Inhoud:


Sardinie is bijna het grootste eiland van de Middellandse Zee, op Sicilië na. Het eiland Sardinie is een autonome regio binnen Italië en een populaire vakantiebestemming. Het ligt slechts twaalf kilometer ten zuiden van Corsica en wordt gescheiden door de Straat van Bonifacio. Ben jij van plan om naar dit prachtige eiland op vakantie te gaan? Check dan onze tips voor de veerboot Sardinie!

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om op Sardinie te geraken. Ben je met de auto? Dan heb je een veerboot nodig om op Sardinie te geraken. Bijvoorbeeld als je op reis bent met je caravan of camper. Liever snel reizen naar Sardinie? Bekijk dan onze tips voor vliegen naar Sardinie.

Wat kost de overtocht naar Sardinië?

De kosten voor een overtocht met de veerboot naar Sardinie zijn behoorlijk wisselend. Het is dus lastig om een eenduidig antwoord hierop te geven. De verschillende factoren die hiermee te maken hebben zijn onder andere: vanaf welke standplaats vertrekt de veerboot, met welk vervoersmiddel en aantal personen reis je, welke reisperiode etc. In het hoogseizoen (juli – augustus) zijn de prijzen bijvoorbeeld hoger dan wanneer je in het laagseizoen naar het prachtige eiland afreist.

Vanuit Livorno (Italie) kost de veerboot Sardinie ongeveer 100 euro voor een kleine camper, inclusief twee personen. Dit is gebaseerd op een enkele reis. Wil je van Livorno naar Olbia met de veerboot? Dan betaal je in augustus voor een auto en drie personen meer dan 600 euro voor een retour. Zoals je ziet, zijn er dus grote prijsverschillen.

boot naar sardinie

Hoe lang duurt de overtocht naar Sardinië?

De overtocht naar Sardinie met een veerboot is wisselend en afhankelijk van de standplaats van vertrek. De snelste route is van Piombino (Italie) naar Golfo Aranci. De vaartijd van deze route is ongeveer 5 uur en een kwartier. Wil je op je gemak reizen? Bekijk dan eens de veerboten met overnachting. Er zijn namelijk verschillende overtochten waarbij je een eigen hut kunt boeken op de boot. Dit scheelt je direct weer een overnachting in een hotel.

Van Genua naar Olbia ben je langer onderweg met de veerboot. Houdt rekening met een overtocht van meer dan 10 uur. Dit klinkt natuurlijk lang, maar ook dit is onderdeel van de reis. Met prachtige vergezichten over zee, heb je direct een echt vakantiegevoel.

Wat is de beste ferry naar Sardinië?

Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die de overtocht naar Sardinie aanbieden. Zo heb je bijvoorbeeld Mobylines, Tirrenia of Sardinia Ferries. Bekijk hier onze tips voor de beste overtocht naar Sardinie.

De belangrijkste havens van Sardinie zijn Olbia, Porto Torres en Golfo Aranci. Check vooraf altijd waar je in Sardinie naartoe op vakantie wilt, zodat je een haven kiest die hier dichtbij ligt. Sardinie is namelijk een groot eiland! Vaak dien je een tijdje voordat de veerboot vertrekt al aanwezig te zijn. Reis je bijvoorbeeld met de veerboot vanuit Genua naar Olbia (overtocht van ongeveer 10 uur) dan moet je al twee uur voor afvaart al aanwezig zijn in de haven. Deze boot vertrekt vaak rond 9.00 uur in de ochtend en 20.30 in de avond.

boot naar sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven