Wellness op Sardinie

tips sardinie wellness

Wellness

Inhoud:


Als je op vakantie gaat naar Sardinie, denk je misschien niet direct aan wellness. Maar wist je dat er op Sardinie vele spa’s thermen en thalasso centra te vinden zijn.

Na een strandbezoek of autorondreis op Sardinie kun je lekker ontspannen in een van de vele spacomplexen van het eiland. In dit artikel laten we je kennis maken met een paar fijne thermen waar we zelf erg enthousiast over zijn.

1. Wellness op Sardinie

Ben je op zoek naar een fijne bestemming voor een wellness vakantie, een bezoek aan een Thermen of spa en thalasso? Dit vind je gelukkig allemaal op Sardinie. De eeuwenoude bronnen zijn een prettige plek om lekker te ontspannen. Vooral in Sassari vind je veel spacomplexen met zeer uiteenlopende behandelingen. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

tips sardinie wellness

2.1 Sassari – Terme di San Saturnino

Deze thermen heeft een Romeinse oorsprong. Met water van rond de 40 graden biedt dit helende eigenschappen. Wat zeker ook een bezoekje waard is tijdens deze wellness dag is de oude kerk, die bovenop de heuvel staat waar ook de baden te vinden zijn.

2.2 Sassari – Thermen van Benetutti

In deze spa, genaamd Aurora, worden luxe en ontspanning gecombineerd met lokale tradities die verschillende ziekten en aandoeningen behandelen. Hier worden al je zintuigen geprikkeld. Met een watertemperatuur van 40 graden is dit water afkomstig uit wel meer dan 100 verschillende bronnen.

2.3 Sassari – Terme di Casteldoria

Deze thermen bestaat uit twee delen die tegenover elkaar op de oevers van de rivier de Coghinas staan. Een modern spacomplex met een zeer gevarieerd aanbod aan behandelingen. De Conghinas is een van de langste rivieren van Sardinie.

Dit spacomplex heeft verschillende baden, maar ook een sauna en een Turks bad. Verder zijn er verschillende behandelingen te reserveren, zoals modder behandelingen en inhalatietherapie. De natuurlijke mineralen hebben een gunstig effect op bronchiën en zorgen voor verlichting van neus, keel en luchtwegen.

Voor de kenners:

  • Type water: Hyperthermisch-salsobromoiodiche
  • Eigenschappen: Antiseptisch, ontstekingsremmend en decongestivum, stimulatie van het immuunsysteem en spierverslappers.
  • Voordelen: Bestrijden van reuma en artrose, psoriasis, sinusitis en gynaecologische en darmproblemen. Ook inhalatietherapie bij behandeling en aandoeningen van luchtwegen.

2.4 Sassari – Terme Aurora

Met water afkomstig uit 110 verschillende bronnen is dit een bijzondere thermen. Lang geleden werd hier al over geschreven. Het water heeft een aangename temperatuur van rond de 40 graden. In het naastgelegen resort zijn veel verschillende behandelingen te reserveren.

Meer weten over Sassari? Lees dan hier verder.

2.5 Olbia-Tempio – Terme di Tempio Pausania

Deze thermen heeft mineraal water dat afkomstig is uit de bron van Rinagghju. Ten noordoosten van Sassari vindt je dit complex, waar je ook heerlijk kunt wandelen. Het water wordt geleverd bij relatief lage temperaturen en is laag in minerale elementen. Deze spa is daarom ideaal om het lichaam te reinigen van afval- en gifstoffen en om bloedcirculatie te stimuleren.

Voor de kenners:

  • Type water: Mineraalwater
  • Eigenschappen: Diuretisch hydromineraal water, geïndiceerd voor behandeling van urinewegaandoeningen en om bloedcirculatie te bevorderen
  • Voordelen: Nuttig voor behandeling van ziekten aan urinewegstelsel en bevorderen van bloedcirculatie. Ziekten van het metabolisme (stofwisselingsstoornissen, diabetes)

2.6 Medio Campidano – Le Acque di Sardara

Een van de beroemdste kuuroorden van Sardinie is deze Le Acque di Sardara. Het warme water uit deze bron zou heilzaam werken tegen verschillende huidziektes. Al eeuwen terug (16e eeuw) zou de Nuraghebevolking al gebruik hebben gemaakt van deze bron bij het uitvoeren van hun rituelen. De hoofdingrediënten voor de behandelingen in het wellness centrum is mineraalwater en modder. Dankzij deze ingrediënten zouden chemische en fysische eigenschappen een positieve werking hebben. Zoals bijvoorbeeld de modder die een ontstekingsremmend effect zouden hebben of werken tegen huidveroudering.

Voor de kenners:

  • Type water: Bicarbonaat-alkalisch-natrium, hyperthermisch (in Italië zijn wateren van dit type zeer zeldzaam, in Europa zijn de bekendste die van Vichy.)
  • Voordelen: Het water en modder van deze thermen hebben duidelijk huidversterkende effecten. Ze stimuleren de microcirculatie en huidmetabolisme. Ook hebben ze een ontstekingsremmende en reinigde werking.

2.7 Oristano – Thermen van Fordongianus

Deze thermen zit verstopt naast rivier de Tirso en behoort tot een van de oudste spa-faciliteiten ter wereld. Dit van oudsher Romeinse badhuis is door de jaren heen getransformeerd tot een hedendaags en heel modern wellness complex. Je ziet op de route naar de thermen allemaal stenen beelden die de moeite om te bekijken waard zijn. Deze Romeinse thermen bestaat uit baden en bronnen die zowel met koud als warm water gevuld zijn. Ook kun je in het bijbehorende spacomplex veel verschillende behandelingen boeken. Het heeft tevens een sauna, fitness, diverse mineraalbaden en bronnen. In dit spa complex worden onder andere behandelingen voor huidproblemen en reuma klachten gegeven.

Meer weten over Oristano? Lees dan hier ons artikel over deze mooie stad.

3. Petra Segreta Resort & Spa

Niet ver van de beroemde Costa Smeralda, in de heuvels nabij het dorpje San Pantaleo, vind je Petra Segreta Resort & Spa. In een Balinese hut met een rieten dak, vind je het wellness gedeelte. Je waant jezelf in Bali, in plaats van Sardinie.

Om weer lekker terug te keren naar de Sardijne sferen, worden kruiden en olies uit de omgeving gebruikt voor behandelingen. Verder tref je er een Romeinse sauna, Turks stoombad, douches met verschillende licht kleuren en geuren, een hydromassagebad, geisers en een relaxruimte. Heerlijk!

Wil je alvast in de sfeer van het resort komen? Bekijk hier de promotiefilm.

tips sardinie wellness

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven