Regio Sardinie

Cagliari

Als hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinie is Cagliari ook de grootste stad. Deze prachtige stad heeft veel historische kenmerken die je terug ziet in de cultuur en architectuur. Het oude centrum (Castello) ligt op een heuvel, met veel mooie uitzichtpunten.

Bezoek naast alle musea, gezellige pleintjes en restaurants ook een van de vele stranden rondom Cagliari. Of loop vanaf het strand Poetto naar het natuurreservaat Molentargius. Hier kun je roze flamingo’s in het wild spotten.

tips sardinie cagliari

Nuoro

Van het eiland Sardinie is Nuoro één van de grootste steden. Deze stad is in tegenstelling tot veel andere grote en bekende steden niet langs de kustlijn van het eiland gebouwd. Maar Nuoro is gelegen in het binnenland, aan de voet van de Monte Ortobene.

Met name de route naar de stad toe is adembenemend, van prachtige panoramische vergezichten, heuvel en dalen de moeite waard om deze stad ook op je lijstje te zetten.

Oristano

Als derde grote stad van Sardinie vindt je hier een ruig landschap met rotsachtige kusten en een boeiende geschiedenis. Het gebied staat bekend om zijn landbouw en visserij.

Carnaval is een evenement welke groots wordt gevierd, maar ook andere bijzondere en traditionele evenementen vind je in de buurt van Oristano. Wat dacht je bijvoorbeeld van de blote voeten marathon van Cabras?

Sassari

Aan de noordkant van Sardinie vind je studentenstad Sassari. Met een middeleeuws stadscentrum de thuisbasis van de oudste universiteit van het eiland. Op 220 meter hoogte een drukke en gezellige stad met veel historie en leuke evenementen om bij te wonen.

Naast culturele bezienswaardigheden vind je in deze stad veel leuke en gezellige pleinen om heerlijke lokale lekkernijen te proeven.

Sud Sardegna

Het zuiden van Sardinie, ook wel Sud Sardegna genoemd is een waar paradijs te noemen. Het staat bekend om zijn droomstranden, helderblauwe zee en prachtige eilanden. Je vind hier de schatten van de zee, kunst en cultuur en uiteraard lekker eten!

Scroll naar boven