Auto huren Sardinie

auto huren sardinie

Auto huren Sardinie

Inhoud:


Het prachtige eiland Sardinie is vrij groot en daarom handig om met de auto te verkennen. De wegen zijn over het algemeen goed en het is ook niet druk op de weg. Sommige vakantiegangers komen met hun eigen auto naar het eiland. De auto wordt dan per boot meegenomen. Maar kom je bijvoorbeeld met het vliegtuig naar Sardinie, dan is een auto huren de beste oplossing.

Er zijn veel verschillende verhuurmaatschappijen, waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. We helpen je daarom graag op weg voor een auto huren Sardinie. Waar moet je op letten en wat zijn onze ervaringen. We vertellen het je graag.

1. Hoe zijn de autowegen in Sardinie

Zoals we al noemde zijn de wegen in Sardinie erg goed. En het vakantiegevoel is helemaal compleet met een fijn muziekje op de achtergrond. Rijdend over de rustige wegen met zicht op het mooie landschap, heerlijk! Toch is het autorijden op Sardinie een andere ervaring dan in Nederland. De Italianen hebben namelijk een vrij pittige rijstijl. Ook zijn ze groot fan van bumperkleven en dit kan tot irritaties leiden. Toch is onze ervaring dat deze ergernissen op Sardinie minder groot zijn dan op het vaste land van Italië. Het eiland heeft een relaxte sfeer en dit voelen we terug in de rijstijl van de Sardijnse bewoners.

De autowegen in Sardinie zijn over het algemeen goed onderhouden. Dit maakt het autorijden eenvoudig. Er is een snelweg (E25) die loopt van Cagliari tot aan Porto Torres en splitst zich bij Ghilarza naar Olbia. Er zijn snelle verbindingswegen tussendoor, al zijn deze minder goed onderhouden dan de snelweg. Ook is de verlichting minder goed, rij dus in het donker voorzichtig.

auto huren sardinie

2. Auto huren Sardinie, welke type auto is hiervoor geschikt?

Doordat de wegen op Sardinie vrij goed zijn is het prettig autorijden. Wel is het een heuvelachtig landschap en zal je zo nu en dan een pittige berg of haarspeldbocht tegen komen. In principe is elke auto hiervoor geschikt. Je kan ervoor kiezen om een auto met een goede motor te nemen en bij voorkeur een automaat. Maar houd ook rekening met het aantal personen die mee gaan en hoeveel bagage je meeneemt.

3. Huurauto ophalen en terugbrengen

Op Sardinie is de autoverhuur goed geregeld. Doordat veel toeristen per vliegtuig op het eiland aankomen, wordt er veel gebruik gemaakt van het huren van een auto. Je kan bijvoorbeeld je auto op het vliegveld van Cagliari ophalen en aan het einde van je vakantie afgeven op het vliegveld van Alghero. De autoverhuur maatschappijen zijn vaak gelegen op loopafstand van de luchthaven, waardoor dit eenvoudig met al je vakantiebagage te organiseren is. Als je jouw huurauto dus op een andere plek inlevert dan je hem hebt opgehaald, betaal je in de meeste gevallen een ‘enkele-reistoeslag’, van ongeveer zeventig euro.

4. Goedkoopste huurauto op Sardinie

Wil je echt goedkoop je van A naar B verplaatsen met een huurauto op Sardinie, dan is dit mogelijk vanaf ongeveer €16,- per dag. Er zijn echter wel wat redenen waarom er veel prijsverschillen zijn. Zo speelt de reisperiode een belangrijke rol. Reis je in het hoogseizoen (juli en augustus) dan betaal je de hoofdprijs per dag. Ook is het aan te raden om vooraf je auto te reserveren, want in deze maanden zijn er nog maar weinig huurauto’s te vinden.

4.1. Aanbieders van huurauto’s in volgorde van totaalprijs van verhuur:

5. Onze tips voor een lage prijs voor auto huren Sardinie

  • Reis buiten de vakanties om, bijvoorbeeld tussen mei en september;
  • Vergelijk verhuurprijzen per luchthaven. Houdt hier ook rekening met de prijs van je vliegticket;
  • Breng de auto op dezelfde plek terug als waar hij opgehaald is;
  • Boek vooraf je huurauto, hoe eerder hoe goedkoper;
  • Hoe langer de huurperiode, hoe lager de huurprijs per dag.

5.1 Verzekering van je huurauto op Sardinie

Wij sluiten altijd een verzekering af wanneer we een auto huren. Maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. We voelen ons hier relaxter bij. Onze tip is om bij het reserveren van je huurauto direct een verzekering af te sluiten. Je hoeft dan bij het ophalen van je auto niet extra verzekeringen af te sluiten, zoals ze je vaak gaan aanbieden. Je kan vaak kiezen tussen verschillende soorten dekkingen en in- of exclusief het afkopen van je eigen risico.

5.2 Extra kosten voor het huren van een auto op Sardinie

Houdt er rekening mee dat er naast het huren van een auto nog een aantal kosten zijn. Zo moet er vaak borg worden betaald voor je huurauto. Deze bedragen zijn afhankelijk van het type auto maar schommelen meestal tussen de €200 en €2000. Via je creditcard wordt dit bedrag betaald en je krijgt dit bedrag terug als de huurauto ongeschonden wordt ingeleverd. (Tip: lees altijd goed de voorwaarden door en borgstelling!)

Ook komt de verzekering vaak los bij het bedrag van de auto. Maar ook een eenrichtingstoeslag, als je de auto op een andere locatie terug brengt dan waar je hem hebt opgehaald. Vergeet ook de brandstof niet in je berekeningen en eventueel het los huren van navigatie en/of autostoeltjes voor de kids.

Vaak mag er maar 1 persoon de auto besturen. Wil je met meerdere de auto kunnen rijden, dan moet er betaald worden voor een extra bestuurder. Op die manier ben je allebei verzekerd mocht er schade zijn.

6. Verkeersregels op Sardinie

Er gelden op Sardinie een aantal andere verkeersregels dan we in Nederland gewend zijn. Zo is de maximumsnelheid op de meeste plekken 90 kilometer per uur. Het kan zijn dan veel Italianen je zullen inhalen, maar het is aan te raden om je aan deze snelheid te houden.

Rechts heeft – net als in Nederland – voorrang en je mag niet meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed hebben. Dit staat ongeveer gelijk aan 1 glas wijn. Ook mag je geen mobiele telefoon in je handen houden tijdens het auto rijden. In de auto mag er niet gerookt worden wanneer je een medepassagier van onder de 18 jaar hebt.

Benieuwd naar leuke autorondreizen? We hebben er een aantal voor je uitgestippeld.

auto huren sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven