Autorondreis Sardinie

tips sardinie autorondreis sardinie

Autorondreis Sardinie

Inhoud:


Sardinie is het grootste eiland van Italië en heeft veel moois te bieden en te ontdekken. Van de prachtige witte stranden aan de oostkust tot aan kleine dorpstraatjes en pleintjes. En wil je jouw tour door Sardinie op je eigen manier maken? Kies dan voor een autorondreis over dit prachtige eiland.

Ken je die echte typische Italiaanse mini auto’s? Dat is misschien het beeld wat je hebt van een autorondreis over Sardinie. Maar je kunt je vakantie ook met je eigen hedendaagse auto maken. Maar er zijn nog meer manieren om Sardinie met de auto te verkennen. We geven je graag al onze tips hierover.

1. Autorondreis Sardinie

Sardinië is zeer geschikt om rond te reizen met de auto. Een roadtrip maken geeft je de ultieme vrijheid om kennis te maken met de Sardijnse cultuur. Je kan hiervoor je eigen auto gebruiken of het gemak van een huurauto.

Het grote voordeel van een autorondreis door Sardinië is toch wel de vrijheid. Je bepaald zelf hoe lang je op een plek wilt blijven of dat je wilt doorrijden. De prachtige kustlijn maar ook het binnenland geeft je geweldige uitzichten en een inkijkje in dit eiland.

tips sardinie palau

2. Veerboot naar Sardinie

Wil je met je eigen auto Sardinie ontdekken dan maak je de overtocht naar het eiland met de veerdienst. Vanaf het vaste land zijn er verschillende veerdienstmaatschappijen die de overtocht aanbieden. Je hoeft niet perse vanaf Italie de veerboot te nemen. Dit kan namelijk ook vanuit Zuid-Frankrijk.

Er zijn verschillende routes die door de veerdiensten worden aangeboden. Hieronder een overzicht vanuit Italie:

  • Van Olbia en weer terug
  • Livorno – Olbia & Olbia – Livorno
  • Genua – Olbia & Genua – Olbia
  • Genua – Porto Torres & Genua – Porto Torres
  • Civitavecchia – Olbia & Olbia – Civitavecchia
  • Piombino – Golfo Aranci & Golfo Aranci – Piombino
  • Piombino – Olbia & Olbia – Piombino

2.1 Kosten veerboot Sardinie

De kosten voor de overtocht naar Sardinie zijn per veerbootmaatschappij erg verschillend. Ook de datum, dag en reisduur verschillen van elkaar. Je kan kiezen voor een snelle overtocht maar ook bijvoorbeeld een reis met overnachting op de boot. Je hebt dan een eigen hut op de boot waar je kunt slapen, douchen en uitrusten. Dit kan een fijne manier van reizen zijn als je met kinderen op vakantie bent.

3. Auto huren of je eigen auto?

Sardinie ligt op een behoorlijke rijafstand van Nederland. Wil je een autorondreis Sardinie maken, maar niet al die kilometers vanuit Nederland maken? Dan is een auto huren op het eiland een goed alternatief. Boek vanaf het vliegveld waarop je aankomt een huurauto en je hebt het gemak en de vrijheid van een autorondreis. Er zijn veel huurauto’s voor een betaalbare prijs te vinden. Je hebt al een auto voor twintig euro per dag inclusief verzekering. Het is wel aan te raden om dit vooraf te reserveren. Met name in het hoogseizoen zijn huurauto’s snel weg.

tips sardinie autorondreis sardinie

4. Route autorondreis Sardinie

Er zijn diverse leuke autoroutes om het eiland Sardinie te verkennen. We geven je een aantal tips, zodat je de mooiste hoogtepunten te zien krijgt. We starten met deze route op Alghero airport. Vanaf daar kun je kiezen om naar Spiaggia La Pelosa rijden of naar het natuurreservaat Le Prigionette.

4.1 Van Alghero naar Castelsardo

In beide gevallen rij je daarna door naar het kleurrijke Castelsardo. Dit is een sfeervol dorp aan de golf van Assinara. Plan een bezoek aan het Doria kasteel voor een panoramisch uitzicht over het dorp, kust en het binnenland.

4.2 Van Castelsardo naar Santa Teresa Gallura

Vanaf Castelsardo vervolg je de reis naar Santa Teresa Gallura, het uiterste noorden van Sardinie. Rij vervolgens door naar Costa Paradiso en maak een wandeling naar twee prachtige stranden: Spiaggia li Cossi en Spiaggia di Tinnari.

4.3 Van Costa Paradiso naar Capo Testa

Ook Capo Testa is de moeite waard om mee te nemen in de route. Dit schiereiland is een van de mooiste plekken van Sardinie met zijn gigantische rotsblokken. Een mooie hike in dit gebied is een aanrader.

4.4 Van Santa Teresa Gallura naar Costa Smeralda

Van Santa Teresa Gallura vervolg je de route naar Costa Smeralda. Hier zijn prachtige baaien en stranden te bezoeken. Of flaneer tussen de jetsets in het plaatsje Porto Cervo. Na deze toeristische trekpleisters stap je via Palau op de boot naar La Maddelena.

4.5 Van Palau naar La Maddalena

Met de boot ben je vanaf Palau in ongeveer 25 minuten op La Maddalena, de auto kan mee op deze veerboot. Het eiland is nog best groot en daarom erg prettig als je de auto bij je hebt. Voor een retourtje ben je ongeveer 35 a 40 euro kwijt. Bezoek een van de parelwitte stranden en bewonder het helderblauwe water.

4.6 Van La Maddalena naar Cala Gonone

Vanaf La Maddalena reis je verder naar Cala Gonone, dit ligt aan de oostkust van Sardinie. Je kan hier een van de mooiste wandelingen langs de Golf van Orosei maken. Houd wel rekening met goede wandelschoenen want je treft veel losse stenen op de paden. Breng de nacht door in Dorgali. Niet een heel bijzondere stad, maar de omgeving rondom is erg mooi.

4.7 Van Dorgali naar het Supramonte gebergte

Rij via Dorgali naar het Supramonte gebergte richting het zuiden van Sardinie. Er zullen veel mooie landschappen verschijnen. In Cala Goloritze kun je weer een mooie hike inplannen die je langs een enorme kloof voert.

4.8 Van Bosa naar Alghero

De roadtrip door Sardinie zit er nu bijna op. Vlieg je weer terug van Alghero airport? Maak dan nog een tussenstop in Bosa; je treft hier sfeervolle straten om lekker doorheen te struinen. Vanaf Bosa is het nog één uur naar Alghero, een mooie rit door de groene heuvels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven