Bosa Sardinie: Ontdek de mooiste plekken

bosa sardinie

Bosa Sardinie | Ontdek de mooiste plekken

Inhoud:


Op het prachtige Italiaanse eiland Sardinie vindt je het pittoreske stadje Bosa. In de provincie Oristano, aan de Westkust van het eiland. Bosa Sardinie is een druk bezochte bestemming onder de toeristen. Met name door de vele historische bezienswaardigheden die je er zal treffen.

Wil je weten waarom wij fan zijn van Bosa Sardinie? Laat je meenemen in alle bezienswaardigheden, tips en adviezen om het beste uit je trip naar Bosa te halen!

Over Bosa Sardinie

Het kleurrijke plaatsje Bosa is gebouwd tegen een heuvel. De rivier de Temo stroomt al krioelend door de stad en mondt uit in de zee (bij Bosa Marina). Wil je genieten van het beste uitzicht van de stad? Zoek dan naar de boogbrug (1871), waarbij je alle kleurrijke huizen, het kasteel en de vissersboten in zee ziet liggen.

Bosa is een klein stadje en telt maar 8000 inwoners. In dit van oorsprong vissersdorpje lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Je vindt er smalle straatjes, geweldige unieke huisjes en een voelbare geschiedenis. Vlakbij de grote stad Alghero en omringt door dorpjes zoals Suni, Cuglieri en Tresnuraghes is Bosa zeker de moeite van bezoeken waard.

Ooit, lang geleden was dit sfeervolle vissersdorpje een koningsstad. Met de bouw van Castello Malaspina is Bosa ontstaan. De adellijke familie Malaspina’s werden veelvuldig aangevallen door piraten. Steeds meer mensen vestigden zich rondom Castello Malaspina en daarmee was de stad Bosa geboren.

Bezienswaardigheden Bosa Sardinie

Wil je de stad Bosa echt goed ontdekken? We hebben een aantal van onze favoriete plekken voor je verzameld. Het is een mix geworden van historische bezienswaardigheden, eten en drinken tot shoppen. Waar wordt jij blij van?

1. Castello Malaspina

Op de top, net buiten het centrum van Bosa, vindt je het prachtige (kasteel) Castello Malaspina. Geniet van het mooie uitzicht over de stad in dit 13e eeuwse kasteel van de Toscaanse familie Malaspina. De indrukwekkende muren en torens zijn al die tijd overeind gebleven. Maar ook binnen in het kasteel zal je indrukwekkende delen zien, zoals de 14e-eeuwse versierde kapel. Check vooraf even de openingstijden, want deze verschillen per seizoen.

bosa sardinie

2. Corso Vittorio Emanuele

Ben je gek op shoppen? Dan zit je in deze bekende winkelstraat Corso Vittorio Emanuele goed! Je vindt er kleine boetiekjes, de wat grotere winkelketens en afgewisseld met leuke cafés en restaurants. Sla ook zeker de kleine zijstraatjes niet over, daar vindt je mooie pareltjes van de stad! En drink een lekkere koffie op het Piazza Fontana waarbij in het hoogseizoen ’s avonds live muziek wordt gespeeld.

3. Bosa rivier de Temo

Deze bekende rivier de Temo stroomt door de stad heen. Bezoek de Romeinse stenen brug Ponte Vecchio, waarbij je de felgekleurde huisjes van Bosa kunt bewonderen. Dit uitzicht zie je vaak op ansichtkaarten terugkomen van de stad Bosa en is hét symbool van de stad. Dit is niet voor niks, want het uitzicht is adembenemend. Over de rivier de Temo kunnen schepen varen, maar je kan er ook lekker langs slenteren langs de palmenpromenade.

4. Het stadsstrand Marina

Wil je tijdens je bezoek aan de stad Bosa even genieten van een strandbezoek? Dan kan dit op het stadsstrand Spiaggia di Bosa Marina. Op loopafstand van het centrum vindt je dit lange, brede en mooie strand. Je kijkt uit op de Aragonese toren La Torre di Bosa, gelegen op de top van de Isola Rossa heuvel. Zoals op veel plekken in Italië vindt je op het strand alles wat je nodig hebt; van strandstoelen tot parasols en toiletten. Of geniet van een drankje bij een gezellig strandtentje.

5. Naar de markt in Bosa

Het kleine stadje Bosa heeft zoals elke stad natuurlijk een markt. En wat is er gezelliger dan lokale streekproducten te proeven en bewonderen op een markt. Ga op dinsdagochtend in het centrum naar deze Sardijnse markt. Je vindt er van alles en nog wat: Pattada messen, geitenbellen, kurk producten. Maar ook veel etenswaren, zoals vers fruit, noga, honing, walnoten enzovoort.

6. De wijk Sa Costa Bosa

Als je echt wilt genieten van het authentieke leven op Sardinie, bezoek dan de wijk Sa Costa. Maar let op; het is een doolhof van steegjes, trappetjes en kleine huisjes. Natuurlijk een fotogenieke wijk, waar je je ogen zult uitkijken. De sfeervolle restaurants, handwerkende vrouwen en pratende oude mannen op elke hoek van de straat is het een aanrader om lekker te dolen door de straten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Sardinie voor een mooie vakantie? Bekijk dan al onze tips over vliegen, autohuur of bezienswaardigheden van dit mooie eiland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven