Ferry Sardinie boeken? Wacht niet te lang

boot naar sardinie

Ferry Sardinie boeken? Wacht niet te lang.

Inhoud:


Ben je van plan om naar het Italiaanse eiland Sardinie te gaan? Wacht dan niet te lang met een ferry Sardinie te reserveren! Dit prachtige eiland, vol met mooie stranden en goede restaurants ligt niet aan het vaste land van Italië.

Wil je met je auto naar dit eiland toe, dan heb je een ferry nodig die jou daar brengt. Gelukkig zijn er meerdere ferry diensten die je op Sardinie kunnen brengen. Maar wacht niet te lang met boeken, want de prijzen worden steeds duurder en beschikbaarheid daalt.

Met de ferry naar Sardinie, vanaf welke haven?

Moby Lines is een vervoerder die vanaf diverse havens van en naar Sardinie vaart. Wel zo handig als je op zoek bent naar een goede ferry maatschappij. Bekijk onderstaande routes van Mobi Lines:

Van Olbia en weer terug:

  • Livorno – Olbia & Olbia – Livorno
  • Genua – Olbia & Genua – Olbia
  • Genua – Porto Torres & Genua – Porto Torres
  • Civitavecchia – Olbia en Olbia – Civitavecchia
  • Piombino – Golfo Aranci & Golfo Aranci – Piombino
  • Piombino – Olbia & Olbia – Piombino

Tip: het nieuwe vaarschema van Moby Lines voor het nieuwe seizoen wordt jaarlijks in november bekend gemaakt. Vanaf dan kun je ook weer nieuwe overtochten boeken.

Prijzen voor een ferry Sardinie:

Wil je de overtocht naar Sardinie per boot maken, dan zijn de prijzen voor een ticket afhankelijk van diverse factoren. Zo is de datum waarop je gebruik wilt maken van hun diensten een hele belangrijke. In het hoogseizoen (juli en augustus) zijn de prijzen vele malen duurder dan in het laagseizoen. Wil je een scherpe prijs voor jouw boottocht? Maak dan ver vooraf een reservering.

Door slim te kiezen voor je overtocht, kun je redelijk wat geld besparen. Zo liggen de prijzen voor de ferry naar Sardinie in het weekend hoger dan wanneer je doordeweeks reist. Ook kun je besparen door de vele maatschappijen te vergelijken met elkaar. Er zijn verschillende veerdienstmaatschappijen die van en naar Sardinie varen. Een aantal namen hiervan zijn Grimaldi Lines, Tirrenia, Grande Navi Veloci, Corsica Sardinia en Ferries. Reis je voor de heen- en terugweg met een verschillende ferry maatschappij? Check dan goed de regels die ze hanteren. Niet elke ferry accepteert bijvoorbeeld een aanhanger of caravan.

Vanuit Frankrijk met ferry Sardinie

Wist je dat je ook vanuit Frankrijk de ferry kunt nemen naar Sardinie? Er zijn meerdere vertrekpunten, zoals de haven van Marseille, Nice en Toulon. Ook vanaf het eiland Corsica kun je de oversteek maken. Erg leuk wanneer je een mooie autorondreis aan het maken bent.

Overnachten op de ferry Sardinie

Soms is het prettig om even uit te rusten van je reis. Boek dan een nachtboot, waarbij je jouw eigen hut krijgt. Met een lekker bed en kleine badkamer heb je een ontspannen overtocht. Zeker ook ideaal als je met je kinderen onderweg bent.

De kortste overtocht naar Sardinie

Wil je gebruik maken van een korte oversteek naar Sardinie, vertrek dan vanuit Livorno nar Olbia/Golfo Aranci. In de zomer kun je ook vanuit Piombino naar Olbia/Golfo Aranci de reis maken. Je hebt hierbij overdag de keuze uit een snelle ferry of een langzame boot. Ook vaart er op die route een nachtboot. Een andere korte overtocht is vanuit Genua naar Sardinie. De ferry vertrekken naar Porto Torres (noordwest Sardinie) en naar Olbia (noordoost Sardinie).

Wil je meer weten over de ferry overtocht naar Sardinie? Lees hier verder.

boot naar sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven