Fietsen Sardinie

tips sardinie

Fietsen Sardinie


Sardinie is een prachtig eiland in Italië waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van watersport. Maar ook op de fiets of mountainbike is Sardinie heel goed te ontdekken. Over het hele eiland zijn er veel mountainbike routes en fietsroutes voor zowel de ervaren als de minder ervaren fietser te vinden.

Je hebt prachtige routes door heuvels en bergen, door uitgestrekte landschappen. Maar ook langs de kustlijn kun je een mooie route afleggen. Of wat dacht je van het ontdekken van kleine en gezellige visserdorpjes. Beleef Sardinie op de fiets!

1. Cagliari op de fiets

De hoofdstad van het eiland Sardinie is Cagliari. Ontdek deze prachtige stad op de fiets! Het is een handig vervoersmiddel door de smalle straatjes van het oude centrum van Cagliari (Castello). Of fiets langs de lange promenade van de haven van Cagliari. Houd er wel rekening mee dat het Castello, het oude centrum van Cagliari op een heuvel ligt en dit enige inspanning vergt voor het beklimmen hiervan. Heb je na het zien van de stad zin in wat natuur? Fiets dan richting het natuurgebied “Stagno di Molentargius Saline” voor het bewonderen van de prachtige roze flamingo’s.

Wil je meer te weten komen over deze stad? Lees dan ons artikel over Cagliari.

2. Mountainbiken door het Gennargentu gebergte Sardinie

Een paar pittige heuvels en uitlopers van het Gennargentu gebergte in het binnenland van Sardinie bieden een prachtige route voor de mountainbike. Met name aan de zuidkant en het midden van Sardinie zijn er veel mountainbikeroutes te vinden. Wel zeventig stuks! Deze routes speciaal voor de mountainbike leiden je door de mooie ongerepte natuur van Sardinie. De lengte en zwaarte variëren voor zowel de beginnende als ervaren mountainbiker. Houd hier wel rekening mee voordat je aan een prachtige tocht begint.

3. Fietsen Sardinie - Het klimaat

De zomers in Sardinie kunnen erg warm zijn. Zo is de gemiddelde temperatuur in juli en augustus rond de dertig graden. Aan de randen van het eiland, langs de kust staat er gelukkig wel vaak een briesje. Ben je van plan om het eiland al fietsend te verkennen dan is het aan te raden om in de maanden april tot en met juni en september tot en met november dit te doen. De zon zal zich in die maanden nog regelmatig zien, maar de gemiddelde temperatuur is iets aangenamer dan middenin de heetste maanden. Het zal tussen de twintig en vijfentwintig graden liggen, perfect fietsweer dus.

4. Fietsroutes door Sardinie

Zoals we eerder al noemden zijn er veel fietsroutes te vinden in Sardinie. Dus ben je op zoek naar een route voor fietsen Sardinie? Wil je een mooie tocht over bergtoppen of juist langs de kustlijn maken met de fiets? Neem eens een kijkje op deze website Bikemap en ontdek alle mogelijkheden voor fietsroutes door Sardinie. Ook de website Komoot heeft veel routes beschikbaar. Je kunt direct zien welk moeilijkheid niveau gekoppeld is aan de route.

Met name Komoot is een website waarbij je een compleet overzicht van informatie te zien krijgt. Met name hoogte en ondergrond informatie is prettig om te weten voordat je op de fiets stapt. Deze informatie in combinatie met foto’s van andere komoot-gebruikers maken wij zelf veelvuldig gebruik van deze website. Mocht je nog een andere tip hebben, laat het ons weten in de opmerkingen.

5. Fietsen huren Sardinie

Heb je nu geen fiets bij je, maar wil je wel fietsend het eiland Sardinie ontdekken? Er zijn gelukkig veel fietsverhuur partijen te vinden op het eiland. Er is een breed aanbod, van zowel gewone stadsfietsen als mountainbikes. Maar ook de elektrische fiets is in opkomst. Houd er wel rekening mee dat in het hoogseizoen: juli en augustus het lastig kan zijn om nog fietsen te vinden. Reserveer ze daarom tijdig, zodat je niet met lege handen komt te staan.

6. Eten en drinken tijdens fietsen op Sardinie

Dat het eiland een prachtige plek is om te fietsen mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het heuvelachtige landschap biedt wel zo zijn uitdagingen. Neem genoeg water mee voor onderweg en misschien wat eten zoals energierepen. Maar weet wel; in Italië is het eten een heilig moment van de dag. Je eet hier niet even snel iets onderweg, maar neemt er de tijd voor. Dat is het goede Italiaanse leven. Lekkere kaas, olijven en een uitgebreide pastamaaltijd kun je op veel plekken onderweg nuttigen, dus die kleffe energierepen kan hopelijk in de tas blijven zitten.

tips sardinie fietsen sardinie
Foto door RODNAE Productions via Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven