Havenstad Palau

tips sardinie palau

Havenstad Palau Sardinie

Inhoud:


Gelegen aan de Middellandse Zee ligt in het noordelijkste deel van Sardinie een prachtig Italiaans kustdorp: Palau. Vlak tegenover deze havenstad ligt het eiland Santo Stefano en maakt deel uit van de La Maddalena-archipel.

Palau staat bekend om de Monte Canu (een bergtop) en zijn rijkdom aan mineralen. Maar ook om de mooie stranden en de smaakvolle Sardeinse keuken. Vanaf de haven van Palau Sardinie maak je heel eenvoudig een boottocht naar de La Maddalena Archipel.

1. Bezienswaardigheden Palau

Hoewel de havenstad Palau niet ontzettend groot is, heeft het wel een aantal mooie bezienswaardigheden. Zoals een indrukwekkende kunstlijn met historische forten. Of bountystranden en ouderwetse huisjes in het centrum. Maar ook de watersport is overdadig aanwezig in deze havenstad. Wil je hier meer over weten? We hebben alle interessante bezienswaardigheden van Palau voor je uitgezocht.

tips sardinie palau

1.1 Stranden Palau

De kustlijn van Palau is grillig van vorm en van wind welke al eeuwenlang langs de rotsen waait. De “Berenrots”, in Italiaanse termen Roccia dell’Orso genoemd is een bekende plek. Deze rots is 122 meter hoog en lijkt op een beer. Het geeft een panoramisch uitzicht en tijdens zonsondergang genieten vele van het panoramische uitzicht.

1.2 Fort Altura

De kustlijn vormde in de 18e eeuw een belangrijke verdedigingslinie. Enkele forten zijn nog bewaard gebleven uit die tijd, zoals Altura in Palau. Het oude militaire fort bood verdediging van de Tyrreense Zee, door de aanvallen van Franse vloten. De taak van fort Alture was om het heel archipel van La Maddalena te beschermen. Met de imposante trap en het gebouw die volledig gemaakt is van graniet, wordt het beschouwd als een van de mooiste forten van Italië.

1.3 Surfparadijs Palau

De reden waarom veel toeristen kiezen om in Sardinie op vakantie te gaan is vaak vanwege de vele watersportfaciliteiten. Palau staat bijvoorbeeld bekend als een waar surfparadijs. Neem maar eens een kijkje op Porto Pollo. Maar eigenlijk zijn alle stranden in de omgeving van Palau wel geschikt om te surfen, kitesurfen, snorkelen, duiken of te zeilen. Keuze genoeg!

1.4 Dagtochten

Er zijn diverse aanbieders van dagtochten vanuit Palau. Je kan bijvoorbeeld een dagtrip per boot maken naar de La Maddalena-eilanden of wat dacht je van varen met een catamaran? Deze ontspannen dagtochten staan in het teken van water. Er wordt vaak ruimte geboden om een lekkere duik in het kristalheldere water te maken, of snorkelen rond de baai. Vanaf de boot heb je de hele dag een prachtig uitzicht en kun je genieten van de zon.

1.5 Maddalena archipel

De havenstad Palau is relatief klein, maar drukbezocht door toeristen. De hoofdreden hiervoor: ongeveer elk uur vertrekt er een veerboot naar het eiland La Maddalena. Zonde om deze tour over te slaan, dus als je in Palau bent; breng dan ook zeker een bezoek aan La Maddalena. Je vaart in twintig minuten van Palau naar de haven van La Maddalena. Het heldere water maakt dat je jezelf waant op een tropisch eiland. De stranden van La Maddalena zijn fantastisch en er is genoeg aanbod voor terrasjes. Je kan de auto meenemen op de veerboot zodat je het eiland gemakkelijk kan verkennen.

1.6 Markt in Palau

Elke vrijdag is er een grote markt te vinden in Palau. Je kan hier uitgebreid lekkernijen kopen, zoals Pane Carasau. Een flinterdun, knapperig Sardijns brood. Of wat dacht je van artisjokken, schapenkaas (Pecorino) of Casu Marzu; een typische Sardijnse kaas. Dit wordt smullen!

1.7 Gezellig centrum Palau

Een fijne plek om ’s avonds door te brengen is het centrum van Palau. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de vele winkeltjes met handwerk, souvenirs en watersport kleding. Of geniet van lokale specialiteiten van verse vis in de vele restaurants die je hier kunt vinden. Tijdens de zomer is er op het plein “Piazza Due Palme” regelmatig een openluchtconcert, waarbij het hele dorp uitloopt naar deze gezellige en levendige plek.

1.8 Treintocht Trenino Verde

Vanuit Palau vertrekt een bijzondere treinverbinding. Dwars door de dichte Mediterrane begroeiing voert de trein je naar plekken waar geen auto kan komen. Een mooie manier om het ruige landschap van Palau Sardinie te bewonderen. Trenino Verde wordt ook wel het groene treintje genoemd. Niet omdat hij op een groene manier rijdt, maar doordat de route veelal door bergen en bossen gaat.

2. Eten en drinken in Palau

Culinair Palau, je wil er natuurlijk de beste pizza of verse vis eten. Ga eens op bezoek bij Kissu (Via Fonte Vecchia 82), hier serveren ze heerlijke verse vis en pizza’s. Zowel binnen als buiten zijn er zitplaatsen en ook de bediening is top.

Ben je op zoek naar een strandtentje? Op het Porto Pollo strand vind je Calaveras, een leuke strandtent waarbij er loungekussens op de grond liggen. Tel daar het uitzicht op zee bij op en je hebt er een heerlijke relaxplek bij. Aan het einde van de dag is dit de plek voor een aperitivo.

Hou jij van een surfstijl? Dan ben je helemaal op je plek in de kleurrijke bar Big Sur (Liscia Ruja, Porto Cervo). Gelegen aan het Liscia Ruja strand bij Porto Cervo. Voor acceptabele prijzen eet je hier een sandwich of verse pasta. Met Bob Marley op de achtergrond kom je helemaal in de stemming.

tips sardinie porto pollo palau

Ben je op zoek naar meer tips over Sardinie? Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke autorondreis? Of heb je inspiratie nodig voor een andere stedentrip door Sardinie? Wij helpen je graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven