Sardinie Stedentrip

tips sardinie palau

Sardinie Stedentrip

Inhoud:


Sardinie is het grootste eiland van Italië en biedt een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Er is veel moois te bewonderen op dit eiland en daarmee een ultieme plek voor diverse stedentrips.

Persoonlijk vinden wij dat Sardinie het beste van twee werelden biedt: je vind hier zowel de Spaanse (Catalaanse) als Italiaanse invloeden in zowel bouwstijl, sfeer als in de keuken. Op zoek naar een Sardinie stedentrip? Lees dan snel verder voor onze tips.

1. Stedentrip Cagliari

De hoofdstad van het eiland Sardinie is Cagliari. Deze prachtige en grote stad dient zich uitstekend voor een stedentrip! Het oude centrum van de stad, welke Castello (het kasteel) wordt genoemd ligt op een heuvel, vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. De rijke historie van de stad zie je onder ander terug in de vestigingsmuren en het Amfitheater.

De stad heeft 165.000 inwoners en is daarmee ook de grootste stad van het eiland. In het oude centrum tref je veel overblijfselen van de Romeinen, zoals het Amfitheater en Villa di Tigellio. Door het hoogteverschil zijn er op verschillende plekken liften te vinden, op deze manier wordt het eenvoudiger om de stad te bezoeken. Dwaal en verdwaal tussen de nauwe straten, hoge huizen en eeuwenoude gebouwen.

Nog een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken op je lijstje is de Romaanse kerk Basilica San Santurnino. Deze zeer oude kerk komt uit de vijfde eeuw v.Chr. en is een pareltje om te zien. Bezoek ook zeker de Mercato de San Bernedetto. Dit is een overdekte markt waar je een picknick voor je strandbezoek kunt kopen.

Het fijne aan een stedentrip aan Cagliari is de afwisseling van stad en strand. Op maar zes kilometer afstand vindt je bijvoorbeeld Il Poetto, een fijn zandstrand met veel keuze aan restaurants, barretjes en ligbedden voor op het strand.

Wil je nog meer te weten komen over Cagliari? Lees dan hier ons artikel over Cagliari.

tips sardinie cagliari

2. Stedentrip Alghero

Het stadje Alghero ligt aan de westkust van het eiland Sardinie en is goed te bereiken via Alghero airporto. Het telt 41.000 inwoners en heeft ook een rijke geschiedenis die terug te zien is in de stad. Met name de Catalaanse invloeden zijn overdadig aanwezig, zoals te zien is op alle naambordjes in het oude centrum. Hierop staat zowel de Sardijnse als Catalaanse naam. Eigenlijk is Alghero bijna meer Spaans dan Sardijns en de stad wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd. De oude bevolking van deze stad hoor je regelmatig een onverstaanbare taal met elkaar praten, dit is dan ook Catalaans. Ook de architectuur ademt Spanje, vandaar ook dat Alghero een soort Spaans eilandje op Sardinie is.

De Santa Maria kathedraal en San Fransesco kerk zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Of maak een wandeling langs de oude vestigingsmuren van de stad. Net als Cagliari heeft ook Alghero een stadsstrand. Ook vind je op korte afstand van de stad veel andere stranden, zoals Calabona, Punta Negra, Maria Pia en Porto Ferro.

Wil je nog meer te weten komen over Alghero? Lees dan hier ons artikel over deze stad.

3. Stedentrip Olbia

Olbia is een belangrijke havenstad van Sardinie. Met ook een vliegveld en mogelijkheden tot ferryboten die aanmeren is dit vaak het startpunt voor vele bezoekers van het eiland Sardinie. Ook vanuit Nederland is Olbia zeer goed (en goedkoop) te bereiken.

De stad Olbia is een mooie plek om een stedentrip doorheen te maken. Ook hier tref je veel historische gebouwen aan, aangevuld met tal van winkels, kleine boetiekjes en restaurants. Of bezoek de oude Basiliek San Simplicio, één van de vele monumentale kerken die de stad telt.

Wil je nog meer te weten komen over Olbia? Lees dan hier ons artikel over deze mooie stad.

4. Praktische informatie voor een Sardinie stedentrip

In de zomermaanden zijn er dagelijks vluchten van Amsterdam naar Cagliari en Olbia. Houdt er rekening mee dat in de maanden juli en augustus veel toeristen het eiland bezoeken en er minder aanbod van huurauto’s en verblijven zijn. Boek ruim vooraf om teleurstellingen te voorkomen.

4.1 Praktische info: Vliegen Sardinie

Naast Cagliari en Olbia heeft Sardinie nog een vliegveld, namelijk Alghero in het noorden van het eiland. KLM vliegt vanaf Schiphol naar Cagliari. Transavia en Easyjet vliegen naar Olbia en Corendon blieft vanaf Schiphol naar Alghero. Vanaf Eindhoven vliegt RyanAir naar Alghero.

4.2 Praktische info: Per boot naar Sardinie

Kom je vanaf het vaste land en wil je de overtocht naar Sardinie per boot maken? Dan kan dit vanaf Marseille, Nice, Genua of Piombina. Je vaart dan naar Olbia, Porto Torres, Arbatax of Porto Aranci. Je kan zowel een snelle overtocht maken of een ferry met overnachting.

4.3 Praktische info: Huurauto regelen

Wil je meerdere plekken bezoeken? Regel dan een huurauto, bijvoorbeeld van Sunny Cars. Deze zijn niet alleen betaalbaar, maar ook betrouwbaar. Afhankelijk van de periode dat je naar Sardinie gaat heb je al een huurauto voor twintig euro per dag, inclusief verzekeringen. Je kan op deze manier met een gerust hart lekker rond touren op het eiland.

tips sardinie stedentrips sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven