Sardinie strand vakantie

tips sardinie

Sardinie strand vakantie

Inhoud:


Ben je op zoek naar de mooiste stranden van Sardinie? Dan zit je hier goed. We hebben een uitgebreide ontdekkingstocht gedaan door Sardinie en weten precies waar je moet zijn. Want wie Sardinie zegt, zegt ook strand.

Het eiland heeft een schat aan prachtige stranden met wit zand, kiezel stranden en natuurlijk altijd die helderblauwe zee. Bedenk op de achtergrond nog wat palmbomen er bij en je waant jezelf op een tropisch eiland. Zie hier onze beste Sardinie strand tips!

Sardinie strand Tip 1: Capo Coda Cavallo

Onze absolute favoriet: Capo Coda Cavallo. In het Nederlands ook wel Kaap Paardenstaart genoemd. Het heeft een prachtig wit zandstrand met een fenomenaal uitzicht op het Tavolara gebergte. Tel daar een helderblauwe zee bij op en je waant je in het paradijs.

Deze plek is bij uitstek geschikt om lekker te snorkelen of een zwemtochtje te maken naar een nabij gelegen onbewoond eiland. Aan de baai heb je een kindvriendelijk strand. Vlakbij Capo Coda Cavallo ligt de levendige plaats San Teodoro en Olbia ligt op ongeveer 20 kilometer afstand.

Capo Coda Cavallo heeft een mediterraan klimaat, dat houd in dat de zomers heet en droog zijn en ’s winters er zachte temperaturen zijn. Met een gemiddeld jaartemperatuur van 20 graden een heerlijke plek om te zijn.

tips sardinie strand

Sardinie strand Tip 2: San Teodoro

Aan de Sardijnse kustlijn ligt het strand van San Teodoro, aan de noordoostkust van het Italiaanse eiland. Met wel vier kilometer aan een helderwit zandstrand vindt je veel bedjes en parasols die je kunt huren. Langs de grillige kustlijn vind je dus het zandstrand, waardoor het veel lijkt op een Caribisch eiland.

Dichtbij San Teodoro ligt het strandje Puntaldia. Een klein strandje, maar met een prachtig uitzicht op Capo Coda Cavallo en Tavolara en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Lekker zonnen doe je in alle rust op het Cinta-strand. ’s Avonds kun je terugkeren naar het centrum van San Teodoro waar vaak gezellige avondmarkten gehouden worden.

Sardinie strand Tip 3: Golf van Orosei

Veel strandliefhebbers vinden de Golf van Orosei een van de meest betoverende stukjes van Sardinie. Wij zijn het daar zelf helemaal mee eens, maar dat vinden we van veel plekken van Sardinie. Je hebt een aantal mooie (kiezel)stranden, zoals Cala Sisine, Cala Biriola, Cala Goloritze, Cala dei Gabbiani en Cala Luna. Deze laatste ligt wel wat afgelegen. Je kunt hier alleen te voet komen en is ongeveer vier kilometer vanaf het nabijgelegen Cala Fuili. Je kan er ook met een bootje komen. Maar met zijn fijne zandstrand zeker de wandeling waard! Oja, wel fijn om te weten: er is een restaurant waar je lekker kunt eten. Je hoeft dus niet te slepen met een zware koeltas.

De Golf van Orosei is onderdeel van het Gennargentu National Park en ligt aan de oostkust van Sardinie. Deze omgeving is prachtig door de hoge kliffen, zeegrotten en kustformaties, een bezoekje zeker waard. Of kies voor een mooie boottocht en bekijk dit moois vanaf het water. De ruige kustlijn is ook vanaf die kant erg indrukwekkend.

Vind jet het leuk om een grot te bezoeken? Dat kan in de beroemde Bue Marino grot. Door de spiegeling van de kalkafzetting in het water een erg mooie grot om te bezoeken. Of maak een van de (lange) wandelingen langs de Golf van Orosei, waarbij je regelmatig op stranden uit komt. Bereid je wel goed voor, zeker tijdens de hete zomermaanden. De wandelingen zijn eventueel ook te combineren met een boottocht (voor de heen of terugreis).

Sardinie strand Tip 4: Lido di Orrì

Ook weer zo’n karakteristiek strand is Lido di Orrì, aan de oostkust van Sardinie. Aan de baai van Porto Frailis vind je dit uitgestrekte strand. Het ligt op vier kilometer afstand van Tortoli en tien kilometer afstand van Arbatax.

Het uitgestrekte strand is maar liefst zestien kilometer lang, er dus altijd wel ergens een plekje te vinden. Zeker voor kinderen is dit een fijn strand. Het water loopt niet zo snel af, je kan op sommige plekken wel driehonderd meter buiten de kust lopen.

Lido di Orrì is geliefd vanwege zijn zandstrand en kristalheldere ondiepe water, maar ook doordat je er veel services treft. Je hebt er een bar, verhuur van ligbedjes en parasols, ligstoelen en waterfietsen. Voor ieder wat wils en op deze manier hoef je niet veel mee te nemen.

Sardinie strand Tip 5: Scoglio di Peppino

Met zijn tweehonderd meter is Scoglio di Peppino niet een groot strand, maar wel een met een fantastisch mooi uitzicht. Je kijkt uit op de rots van Peppino, die iets weg heeft van een grote walvis. Door het water kun je naar deze rots toelopen. Tip: draag wel waterschoenen, zodat je de rots op kunt klimmen. Op blote voeten kan dit pijnlijk zijn.

Is er geen plek meer op dit strand? Vlakbij tref je nog een paar mooie stranden; Carla Monte Turno, Spiaggia dellle Ginestre, Cala Sinzias en Cala Pira.

Sardinie strand Tip 6: Villasimius

Wij dachten even dat we op een Caribisch eiland waren beland. Het strand van Villasimius is zo’n strand waarbij je dat vakantiegevoel op en top kunt ervaren. Er zijn naast het hoofdstrand nog twee kleine strandjes die je door het water heen kunt bereiken.

Het strand Villasimius is een soort schiereiland met aan beide kanten een stuk zee. Ideaal voor als je lekker in de wind wilt zitten. Ook dit strand is erg geschikt voor kinderen omdat het zo geleidelijk afloopt de zee in.

Kun je niet genoeg krijgen van al dat strand? Op Sardinie hoeft dat ook niet. Er zijn zoveel prachtige stranden te bezoeken, dat het ook vaak als ideale strandvakantie plek wordt gezien.

tips sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven