Sardinie Weer

sardinie weer

Sardinie Weer

Inhoud:


Ben je van plan om naar Sardinie te gaan? Dan wil je natuurlijk weten wat voor kleding je moet inpakken in je koffer. Is de temperatuur warm en moeten er veel korte broeken mee of kun je toch beter een lekkere warme trui inpakken? Je wilt graag goed voorbereid op reis, daarom hebben we het Sardinie weer voor je uitgezocht.

Het Sardinie Weer – Subtropisch

Sardinie, het Italiaanse eiland in de Middellandse zee ligt ten zuiden van Corsica en ten westen van de laars van Italië. Door zijn ideale ligging heeft dit eiland door de eeuwen heen veel veroveraars gekend. Van oost naar west vindt je het Marghine Goceanogebergte en in het zuidwesten het Iglesientegebergte. Ten zuidwesten van de hoofdstad Cagliari ligt het Capoterragebergte.

Het eiland kent een subtropisch mediterraan klimaat. Dit houd in dat het warme zomers heeft en milde winters. Er valt soms sneeuw op de bergen in het binnenland, met name in de hoger gelegen gebieden. Het eiland staat altijd onder invloed van de wind uit de zee.

tips sardinie palau

Beste reistijd naar Sardinie

Om je de beste reistijd naar Sardinie te geven, zijn we afhankelijk van wat je reisdoel gaat zijn naar het eiland. Kom je voor de cultuur en bezienswaardigheden uit de oudheid? Dan is het late voorjaar en de maand september de beste tijd om naar Sardinie af te reizen. Doordat het in die periode nog niet te warm is, zal het niet teveel energie kosten om door de stad etc. heen te slenteren.

Kom je voor een zon- en strandvakantie naar Sardinie? Dan kun je in hartje zomer naar het vrij warme Sardinie afreizen. Het subtropische klimaat zorgt namelijk voor een warme zomer met weinig regen. De temperatuur van het zeewater is van mei tot en met september rond de 25 graden. Een prima watertemperatuur om lekker in te zwemmen.

Augustus is vaak de warmste maand van het jaar op Sardinie. Ook is die maand een drukke maand op het eiland, omdat alle Italianen dan vakantie hebben. Voor de Italianen van het vaste land is Sardinie ook een populaire vakantiebestemming. 

Winter op Sardinie

Het klimaat op Sardinie in de wintermaanden is zacht. Met een gemiddelde temperatuur van 13 graden wordt het niet echt te koud op het eiland. Houd er alleen wel rekening mee dat er een sterke kille wind kan waaien tussen september en april.

In vergelijking met de rest van Europa kent Sardinie best wel droge wintermaanden. Er valt wel meer regen dan in de zomer, maar het zal niet veel zijn. De maand november is bij uitstek de natste maand van het jaar, er valt dan gemiddeld zo’n 40 millimeter aan neerslag.

Gemiddelde temperatuur op Sardinie

 

Maximale temperatuur

Minimale temperatuur

Januari

14

6

Februari

15

7

Maart

16

7

April

18

9

Mei

22

9

Juni

26

16

Juli

29

19

Augustus

30

19

September

26

17

Oktober

22

13

November

17

9

December

15

7

Gemiddelde zonuren en neerslag op Sardinie

 

Zonuren per dag

Neerslag per maand

Januari

4 uur

18 mm

Februari

5 uur

14 mm

Maart

6 uur

23 mm

April

7 uur

26 mm

Mei

9 uur

19 mm

Juni

10 uur

9 mm

Juli

12 uur

2 mm

Augustus

10 uur

3 mm

September

8 uur

24 mm

Oktober

6 uur

41 mm

November

5 uur

39 uur

December

4 uur

38 uur

sardinie weer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven