Sud Sardegna

tips sardinie

Sud Sardegna: een tropisch paradijs

Inhoud:


Welkom in het zuiden van Sardinië, waar de schatten van de zee, kunst en lekker eten je reisgenoten zullen worden!

In het zuiden van Italie vindt je de provincie Sud Sardegna. De provincie telt in totaal meer dan 350.000 inwoners en grenst aan de provincies Nuoro en Oristano. Sud Sardegna – wat eigenlijk gewoon Zuid Sardinie betekent – staat bekend om zijn droomstranden, helderblauwe zee en prachtige eilanden.

1. Culinair Sud Sardegna

De keuken van Zuid Sardinie kent veel invloeden van het vaste land, maar ook van de Catalaanse keuken. Dit zie je bijvoorbeeld aan het gerecht Mazzamurru. Een eenvoudig en heel smaakvol gerecht van brood en tomatenlasagne.

Ook vind je veel visgerechten zoals de Cassola, een visstoofpot. Of de Sardijnse versie van gnocchi: Malloreddus en Burrida. Andere specialiteiten zijn de Panadas. Een lamsvlees schotel met groenten en bladerdeeg. Of wat dacht je van On Succu. Soep met saffraan smaken.

sud sardegna

2. Activiteiten in Sud Sardegna

In het zuiden van Sardinie vindt je een paar prachtige eilanden: San Pietro, Sant ‘Antioco en Porto Corallo. Stranden wisselen elkaar af met cultuur en veel kleur. Een favoriete plek voor veel (internationale) vakantiegangers. Of bezoek de hoofdstad van het eiland Sardinie, namelijk Cagliari. Deze ligt in het zuidelijkste puntje van Sardinie.

2.1 San Pietro

Het eiland San Pietro is een klein schattig eiland in het zuidelijke deel van Sardinie. Een rustige plek en afgescheiden van de rest vind je hier nog een ongerepte natuur en prachtige landschappen. Carloforte is het centrum van San Pietro. Dit dorp wordt eens per jaar overspoelt met bezoekers tijdens het jaarlijkse festival de Girotonno. Dit is ook tevens het enige dorp op het eiland. Carloforte is een schilderachtige plaats, gebouwd in de 18e eeuw. Het oorspronkelijke uiterlijk is behouden; een kleurrijk doolhof van allemaal steegjes.

2.2 Sant’Antioco

Bezoek de toeristische haven van Sant’Antico. Je vindt hier typische restaurants waar veel verse vis wordt geserveerd. Of neem een duik in het helderblauwe water en breng een bezoek aan de Cala Grotta. Het kleine schiereiland telt ongeveer 11.000 inwoners en kent nog weinig toerisme. Terwijl het toch een adembenemende locatie is.

2.3 Wandelen in Sud Sardegna

In de mooie en ruige omgeving van Zuid Sardinie zijn er veel mooie wandelroutes te vinden. Wij zijn zelf erg fan van Komoot, een platform waar je heel veel verschillende wandelroutes vindt op Sardinie. De moeilijkheidsgraad van de wandeling wordt goed aangegeven, zo weet je precies waar je aan toe bent als je voorbereid op een mooie wandeltocht.

tips sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven