Vliegen naar Sardinie

Zit je vakantie er bijna aan te komen? En ben je van plan om naar Sardinie in Italie te vertrekken? Goed plan! Dit prachtige eiland is bekend om zijn mooie stranden, culinair eten en evenementen. In nog geen twee uur vliegen ben je er al!

Welke luchthaven kies je?

Als je van plan bent om naar Sardinie te vliegen, heb je de keuze uit drie luchthavens op het eiland. Deze zijn verspreid over Sardinie, waarvan er één gelegen is in de hoofdstad Cagliari. Maar je kunt ook vliegen naar het prachtige Olibia of de historische stad Alghero.

Vliegen naar Cagliari (CAG)

Vanuit Amsterdam vlieg je heel makkelijk naar het drukste internationale vliegveld van Sardinie: Cagliari Airport. Op zeven kilometer afstand is de luchthaven gelegen vanaf de stad. Je staat dus erg snel al in het midden van het centrum. Met een taxi, bus of huurauto ben je al in 10 a 15 minuten in het centrum. Zowel KLM als Alitalia vliegen elke dag van Nederland naar Cagliari.

Vliegen naar Alghero (AHO)

Aan de noordwestkust van Sardinie ligt Alghero Airport, op ongeveer twaalf kilometer van Alghero stad. Vooral vanaf Belgie vlieg je eenvoudig naar Alghero, maar ook vanuit Amsterdam vertrekken er vluchten naar deze luchthaven. Vanaf Alghero Airport bereik je met het openbaar vervoer, taxi of huurauto gemakkelijk het centrum van de stad.

Vliegen naar Olbia (OLB)

In het noordoosten van Sardinie ligt Olbia Airport, dit is de derde luchthaven van Sardinie. Voor toeristen die naar de jetset plek Costa Smeralda doorreizen, ligt Olbia heel gunstig. Zowel KLM als Transavia vliegen vanaf Amsterdam naar deze luchthaven.

Tarieven van vliegen naar Sardinie

Er zijn naast KLM nog een aantal maatschappijen die vanuit Nederland of België vliegen naar Sardinie. Zoals EasyJet, Ryanair, Transavia en het Italiaanse Alitalia. Wil je weten wie op welke dag vliegt? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

  • KLM: Amsterdam naar Cagliari: elke dag
  • EasyJet: Amsterdam naar Olbia: elke dag
  • Transavia: Amsterdam naar Olbia: twee wekelijkse vlucht
  • Ryanair: België naar Cagliari en Alghero
  • Eurowings: Amsterdam naar Olbia en Dusseldorf naar Cagliari

Binnenlands vliegen

Ben je een rondreis aan het maken? Of wil je een bezoekje aan een stad nog aan je vakantie toevoegen? Vanuit een paar Toscaanse luchthavens (Pisa & Florence) worden er dagelijks vluchten uitgevoerd door Alitalia. Deze gaan naar Cagliari, Olbia en Alghero. Ook vanuit Rome Fiumicino en Milaan Linate wordt er naar het Sardijnse eiland gevlogen.

Welke luchthaven kies je?

Als je jouw vakantie naar Sardinie aan het uitstippelen bent, dan heb je wellicht ook gekeken naar de mogelijkheden om naar Sardinie te vliegen. Omdat er drie internationale luchthavens op het eiland zijn, heb je veel keuze waar je het eiland binnen komt. De luchthavens liggen qua reistijd ver uit elkaar. Onze tip is daarom ook om een luchthaven die dicht bij je accommodatie ligt.

Kijk ook altijd even hoeveel kilo bagage je mee mag nemen in het vliegtuig. Sommige maatschappijen hebben hier weer andere regels over. Zeker handig als je met verschillende maatschappijen een vlucht neemt. Je kan een trip naar Sardinie ook combineren met Corsica. Vanuit Bonifacio kun je een overtocht per boot maken of met het vliegtuig gaan.

Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt op Sardinie? We hebben alle bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

vliegen naar sardinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven